Predsjednik Čović se sastao sa županom Vukovarsko-srijemske županije Dekanićem i gradonačelnikom Vinkovaca Bosančićem

0
211

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa županom Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem i gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem i suradnicima.

Prilikom sastanka razgovarano je o suradnji i projektima koje Hrvati iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine međusobno realiziraju.

Gradovi i općine u obje države aktivno su uključeni u međunarodne projekte i razvijaju prekograničnu suradnju. Istaknuta je odlična suradnja i sa Središnjim  državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske pri provedbi kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su istaknuli kako se aktivno mora nastaviti raditi na unaprijeđenju odnosa, te na što kvalitetniji način rješavati otvorena pitanja.

Oslonjeni jedni na druge, kao jedan narod u dvije države, zajedništvo svijedočimo našim jezikom, zajedničkim vrijednostima, prošlošću ali i zajedničkoj budućnosti u kojoj moramo brinuti i osigurati bolje uvjete života za Hrvate u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ocijenili su sugovornici.

Župan Dekanić i gradonačelnik Bosančić iskazali su potporu predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u budućim aktivnostima pri nastavku pregovora za izmjene i dopune Izbornog zakona i ograničene izmjene Ustava BiH, sukladno usvojenim zaključcima Hrvatskog narodnog sabora.