Predsjednik Čović u Ravnom – Zajedništvom i suradnjom možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama

0
454

U povodu Dana općine Ravno, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova OV Ravno, predstavnika javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika.https://www.hdzbih.org/sites/default/files/styles/1024×480/public/vijesti-slike/IMG-20190905-WA0007.jpg?itok=63XafAVL

Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Skaramuca se zahvalila vijećnicama i vijećnicima, te svim djelatnicima općinskih službi na susretljivosti i dobroj suradnji, te je svim stanovnicima čestitala Dan općine.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine u prošloj godini, ali i planovima za narednu. Zahvalio se načelnik Šimunović na dobroj suradnji vodstvu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ali i većim razinama vlasti na potpori pri izvođenu infrastrukturnih projekata. Posebno je naglasio izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude. Šimunović je izrazio nadu kako će se dobra suradnja sa većim razinama vlasti nastaviti i u budućem razdoblju pri realizaciji svih projekata u ovoj općini, a zahvalio se i  predsjedniku Čoviću na podršci i prepoznavanju značajnih potreba za općinu Ravno.

„Nastavite i dalje uspješno raditi na dobro, ne samo žitelja općine Ravno nego i šire. Kao Vlada pomažemo lokalnim sredinama, dolazimo svake godine, neki malo češće, te se uistinu svake godine sve više i više vidi trud i zalaganje ovdje u Ravnom, rekao bih kao plod sustavnog rada načelnika njegovih suradnika, Općinskog vijeća zajedno sa županijom, kao i sa svim drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i susjedstvu“, kazao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u svome obraćanju, te istaknuo kako je Vlada  HNŽ-a prepoznala značaj jedinica lokalne samouprave u našoj županiji te će i dalje podržavati njihove projekte.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, kazao je da samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti, baš kao što je i iskazano u prethodnim govorima, možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama.

“Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine, neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da ćemo i u budućnosti ići prema Ravnom, to nam je obaveza o kojoj već dugo pričamo i pokušat ćemo se i vremenski uskladiti, kako se bude privodila dinamika izgradnje ove ceste“, naglasio je predsjednik Čović.

– Izgradnjim prometnica značajno ćemo se otvoriti i prema svima onima koji razmišljaju da ima mjesta za bolji život ovdje, primarno u području razvoja poljoprivrede, tu postoje svi Bogom dani uvjeti, energetske, turističke, ali i sve druge projekte. Ja sam siguran da na ovaj način dok smo zajedno, vi se ne osjećate sami, kako se možda nekada osjećalo, prije nekih 15-20 godina.  Svaki vaš projekt neka bude naš zajednički projekat a da izvorište svih vrijednosti u BiH treba gledati kroz ovu najbolju vašu općinu. Imamo priliku, kako ste sve to planirali ja vas uvjeravam da će to biti samo do nas. I zato vam želim dati jedno ohrabrenje u svim budućim planovima ali i potporu pri realizaciji, zaključio je predsjednik Čović.

Na svečanoj sjednici obratili su se još i Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH, Ivan Soldo, predsjednik upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać.

Naime, prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać.