Predsjednik HDZ BiH dr. Čović na sastanku s Gradskim odborom Čapljina

0
384

Predsjednik HNS i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a Stjepan Bošković posjetili su danas Čapljinu i održao radni sastanak s Gradskom organizacijom HDZ BiH Čapljina.
Predsjednik G.O. HDZ BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić na početku sastanka podnio je izvješće o radu ove Gradske organizacije u proteklome periodu. Istaknuo je kako je svakako ključni događaj u skorijoj budućnosti lokalni izbori 2020. Osvrnuo se i funkcioniranje Kluba vijećnika HDZ BiH Čapljina u Gradskom vijeću i istaknuo visok stupanj jedinstva što rezultira uspješnim radom zakonodavne i izvršne gradske vlasti.
Vidić je također upoznao predsjednika Čovića sa svim problemima i izazovima s kojima se lokalna zajednica susreće te o svim projektima koji se rade i koji se planiraju raditi na području Čapljine. Najveći akcent je stavljen na mlade, na projekte ulaganja u mlade ljude, stvaranje uvjeta za otvaranjem novih radnih mjesta što svakako rezultira smanjenjem odlaska mladih ljudi. Na sastanku se razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima te o dosadašnjim rezultatima GO HDZ BiH Čapljina kao i o projekcijama izbornog rezultata za lokalne izbore koji će se održati u studenom.
Gradonačelnik Vidić naglasio je kako HDZ BiH Čapljina na ove lokalne izbore izlazi u koaliciji sa Hrvatskom seljačkom strankom. Lista je popunjena osobama koje su u našoj sredini prepoznatljive kao uspješni gospodarstvenici, kulturni i prosvjetni radnici, mladi koji žele svojim znanjem i idejama doprinijeti boljem životnim uvjetima. U kreiranju liste vodilo se računa i o ravnomjernoj zastupljenosti spolova, te braniteljskoj populaciji i mladima te kako će HDZ BiH Čapljina i na ovim izborima ostvariti plebiscitarnu podršku svojih birača.

„Zajedništvo koje će hrvatski narod pokazati na ovim izborima daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo u ovoj našoj zemlji i opstati i ostati gradeći kvalitetne uvjete za nas ali i sve druge s kojima živimo. Vjerujem da ćemo u zajedništvu ovaj rezultat i ostvariti i u konačnosti opravdati pred svim našim sugrađanima kao što to HDZ BiH u Čapljini čini već dvanaest godina.“ kazao je gradonačelnik Vidić.

Predsjednik Čović je ocijenio kako je stanje na terenu dobro, te je govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o položaju i ulozi Hrvata u BiH, o socioekonomskom položaju. Izložio je iscrpnu analizu trenutnog društveno – političkog stanja u BiH te svih izazova pred kojima stoji HDZ BiH kao stožerna stranka Hrvata u BiH. Predsjednik je istaknuo jako važnu ulogu ljudi na terenu i podrške sa svih razina vlasti da bi se postigao određeni cilj na dobrobit svih. Govoreći o aktualnim političkim događajima u BiH predsjednik Čović je naglasio da je opredjeljenje civilizirana politika i europski put, smatramo to budućnošću BiH, države u kojoj živimo i o čijoj budućnosti trebamo odlučivati podjednako kao i svi ostali. Pri tome je ključno da na svim razinama vlasti budu legitimni predstavnici hrvatskog naroda.