Predsjednik Nevenko Herceg “5. Međunarodni Kongres o Ruralnom Turizmu

0
128

 

Veliko mi je zadovoljstvo što sam uključen u rad 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se održava u Cavtatu, pod nazivom ”Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”. Kongres su zajednički organizirali Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ”Klub članova Selo” i Hrvatska akademija za znanost i umjetnost (HAZU) BiH, a počašćen sam imenovanjem u Programski odbor Kongresa.

Kolege iz HNŽ-a i ja na Kongresu ćemo se predstaviti s desetak radova i prezentacija, a između ostaloga izložit ćemo našu Strategiju ruralnog razvitka Hercegovačko-neretvanske županije 2021. – 2027.

S aspekta užeg područja mog znanstvenog interesa, lijepo je ponovno susresti ovoliki broj kolega znanstvenika i stručnjaka iz čitavog niza europskih zemalja, podijeliti s njima nova znanja i iskustva. Glavna tema Kongresa je “Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane Covid-19 pandemijom”, a o tomu svi imamo poprilično za kazati.

Koristim prigodu i javno čestitati organizatorima na sjajno obavljenom poslu, u uvjerenju kako će i ovaj događaj iznjedriti kvalitetna rješenja i ideje za dodatno unaprjeđenje i razvitak turističke ponude i ove grane gospodarstva u cjelini, i s hrvatske i s bosanskohercegovačke strane granice.

#vladahnž

May be an image of 1 person and standing
May be an image of 4 people, people sitting and indoor
May be an image of 3 people, people standing and indoor
May be an image of 1 person and standing
May be an image of 3 people, people standing and indoor
+2