Pripadnici Oružanih snaga BiH spriječili pljačku Trgovačkog centra FIS u Vitezu

0
294

Za vrijeme realizacije aktivnosti na promociji vojnog poziva, prezentaciji operativne sposobnosti i sudjelovanja Oružanih snaga BiH u operacijama potpore miru koja je od 30. rujna do 1. listopada 2015. godine održana ispred trgovačkog centra (TC) FIS u Vitezu dogodila se nesvakidašnja situacija.

Tijekom realizacije planiranih aktivnosti u večernjim satima 30. rujna 2015. godine pripadnici OS BiH su uočili, otkrili i aktivno sudjelovali u sprječavanju pokušaja krađe razne vrste robe i artikala koje je iz Trgovačkog centra FIS u Vitezu namjeravala otuđiti skupina nepoznatih osoba.

Pripadnici OS BiH su spriječili i zadržali počinitelje u pokušaju krađe te pravovremeno obavijestili službu sigurnosti TC FIS koja je u suradnji s pripadnicima PS Vitez privela počinitelje.

Tijekom praćenja i kontrole planiranih aktivnosti OS BiH na platou ispred TC FIS od strane načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnika Ante Jeleča 1. listopada 2015. godine rukovoditelji menadžmenta kompanije FIS su iskoristili prigodu i nazočnost generala Jeleča da se iskreno zahvale OS BiH za ovaj veoma pozitivan gest.

General Jeleč i pripadnici OS BiH koji su sudjelovali u ovom događaju su istakli da je to bila njihova građanska dužnost i da bi to uradili u svakoj sličnoj situaciji. bpz.ba