PULJIĆ: Primjena Daytona na štetu je onih koji su najmanje brojni

0
249

Usprkos brojnim pisanim zahtjevima i usmenim razgovorima, vlast u BiH nije zainteresirana za rješavanje pitanja denacionalizacije i vraćanja imovine koja se uništava ili preprodaje i prepisuje na druge vlasnike, rekao je nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić uoči zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Sarajevu.

PULJIĆ: Primjena Daytona na štetu je onih koji su najmanje brojni

Kardinal Puljić je ukazao na društvenopolitičko stanje u BiH i posebno katolika u njoj, kao i provođenje nepravednih zakona i selektivan pristup primjeni Daytona ”na štetu onih koji su najmanje brojni”, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA).

Naveo je kako ni većina medija nije zainteresirana za to pitanje, kao ni za ostala koja su neriješena, poput diskriminacije u vezi sa zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem.

Prvog dana s biskupima se susreo apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

U ime Hrvatske biskupske konferencije na konferenciji je govorio biskup Mate Uzinić koji je izrazio podršku biskupa HBK nastojanjima i težnjama za uspostavljanjem pravednijih i boljih odnosa na društveno-političkoj razini, kako bi se zajamčila prava svih naroda u BiH, pa tako i hrvatskog