Rektori odlučili pozvati nadležne na zajednički sastanak o visokom obrazovanju

0
324

U rektoratu Sveučilišta u Mostaru održana je redovita sjednica Rektorskog zbora/konferencije BiH pod predsjedanjem prof. dr. Zorana Tomića, rektora Sveučilišta u Mostaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sjednici je usvojen novi logotip Rektorskog zbora/konferencije koji svojom osnovnom formom podsjeća na rektorsku togu. Vizualno prati identitet Bosne i Hercegovine sadržavajući elemente iz zastave, trokute i zvijezde kao i boje, a broj zvijezda na ovratniku toge predstavlja broj članica zbora/konferencije.

Također utvrđen je Dan Rektorskog zbora/konferencije BiH koji će se obilježavati 8. veljače te zaključak o donošenju Pravilnika o nagradama i priznanjima Rektorskog zbora/konferencije BiH.

Istovremeno je održana i sjednica glavnih tajnika Rektorskog zbora/konferencije koji su razmatrali izmjene Statuta Rektorskog zbora/konferencije BiH.

Iz Rektorskog zbora/konferencije BiH su naglasili da će pozvati sva nadležna tijela u državi, entitetu i županiji, nadležna za visoko obrazovanje i znanost, na zajednički sastanak na kojem bi se razmatralo stanje na ovom području.