Rovinj:”Humanijada”2022

0
153
“Humanijada” – koncentracija znanja okupljenog sa svih sveučilišta širom Republike Hrvatske, a  na kojem je sudjelovao i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.
Organizirana su ekipna i pojedinačna takmičenja struke, sporta, a najveću pozornost privlači kviz općeg znanja. Više od tisuću studenata “znalaca” na jednom mjestu je zadivljujuća koncentracija znanja i mladosti.
Radost, veselje susreta i druženja je dominirala 2022 godine, jer prethodne dvije godine  Corona je ugrozila i zaustavila  “sva druženja svijeta. Veliko zanimanje za takmičenje u znanju je pokazalo učinak, prijavilo se više od 20 ekipa na Općem kvizu znanja. Tim iz Mostara se brzo nametnuo kao ozbiljan “takmac”
Kako je vrijeme ulazilo u završnu fazu, momčad iz Mostara se vidno izdvojila u vrh znanja te na kraju takmičenja je pobjednički završila nastup. Prvo osvojeno mjesto i pobjednički p e h a r  za opće znanje ekipa iz Mostarskog Sveučilišta, studenti Medicinskog fakulteta su sretni  donijeli u svoj grad Mostar.
Pehar je primio kapiten  momčadi  Ivan Ljubić i radost  podijelio sa  kolegama Prvacima:  Gojko Prusina, Dalibor Raspudić, Lovro Jakovljević i Luka Kordić.(svi su studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Mostaru)
Zanimljivo je istaknuti kako su Ljubić, Raspudić i Kordić pohađali Gimnaziju “fra Grga Martić” u Mostaru,  Jakovljević Gimnaziju “Petar Bakula” u Mostaru a  Prusina  Opću gimnaziju u Čitluku.
Ekipa je prepoznata po izvrsnosti u općem znanju i zdravim životnim navikama.  Većina je već nagrađivana a Raspudić je najbolji u kontinuitetu – bio đak generacije, primio  i Rektorovu i Dekanovu  nagradu.
Sretno svima i hvala im na izvrsnosti koju su prihvatili kao stil života, na ponos obitelji, sveučilišta, grada i domovine.
Studentski zbor MefSt - Posts | Facebook
U ime svih HVALA