Sanader će ponovno puniti stranice medija, Ustavni sud mu ukida presudu!

0
378

Ustavni sud do kraja tjedna objavit će odluku da je prihvatio žalbu bivšeg premijera Ive Sanadera i ukinuo jedinstvenu presudu od 8,5 godina zatvora za prodaju upravljačkih prava Ine mađarskom MOL-u i ratno profiterstvo, doznaje tportal iz pravosudnih krugova.

U Ustavnom sudu nisu bili voljni otkriti kada će biti objavljen pravorijek u slučaju Sanader.

Kako nadalje piše portal, pozitivna odluka Ustavnog suda dala se naslutiti i nakon niza istupa demokršćanskih europskih političara koji su isticali kako je riječ o svojevrsnom testu za Hrvatsku aludirajući da je u procesu bivšem premijeru bilo mnogo propusta.

Bivši premijer je prema presudi suda primio proviziju od 3,6 milijuna kuna, a od ljeta 1994. do jeseni 1995., kao zamjenik ministra vanjskih poslova s predstavnicima Hypo Alpe Adria Banka pregovarao je o kreditu koji Hrvatska treba uzeti kako bi kupila zgrade veleposlanstva u svijetu.

Sanader je uhićen u Austriji prosincu 2010., u jedinstvenoj blamaži za jednog bivšeg premijera, kada je besciljno od hrvatskog pravosuđa bježao stranim autocestama. Izručen je Hrvatskoj u srpnju 2011. i od uhićenja u Austriji neprekidno je u pritvoru.bpz.ba