SARAJEVO: Nakon osam godina HDZ BiH ima vijećnika, Dražen Trlin ušao u OV Novo Sarajevo

0
340

Nakon osam godina HDZ BiH u Sarajevu je dobio vijećnika u općini Novo Sarajevo. Dražen Trlin, nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna, postao je vijećnik nakon što je posljednji put tu funkciju obnašala pokojna Ana Havel, nekadašnja istaknuta članica ove stranke, piše Večerenji list.

Dakako, i prije nje bio je višegodišnji prekid sudjelovanja HDZ-a BiH u općinskim vijećima u Sarajevu. Ovo je samo dokaz i potvrda da dobra organizacija i jedinstvo članstva može polučiti uspjeh u sredini kakva je Sarajevo. Zajedništvo je u svom predizbornom govoru istaknuo upravo Dražen Trlin riječima kako se samo kroz zajedništvo, odnosno jedinstvo hrvatskoga naroda u Sarajevu, može izboriti za ravnopravnost i suživot s ostala dva naroda na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH u Sarajevu je osnažen i spreman na ovim izborima, pokazujući zajedništvo hrvatskog puka u ovom gradu, izboriti vijećnike u općinskim vijećima Sarajeva.

Nakon izbornog uspjeha, Trlin je kazao da se više neće dopuštati da osobe koje su se do sada predstavljale kao zaštitnici hrvatskog nacionalnog interesa u Sarajevu, čiji je rad rezultirao gorim položajem Hrvata u glavnom gradu BiH, a njihovim osobnim profitiranjem, budu podržane ne samo na ovim izborima nego i ubuduće. Prema broju obrađenih listića, nakon izbora u općini Novo Sarajevo HDZ BiH je osvojio 743 glasa i prešao prag od tri posto./bpz.ba