Satnik velikog srca: Krešimir Sudarić ponos je Škole ‘Blago Zadro’

0
455

Satnik Krešimir Sudarić ponos je Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro”. Osim što ima iznimne vojne sposobnosti, Sudarić je i čovjek velikog srca. Dobitnik je plakete grada Vukovara, a pripadajući novčani iznos od 5.000 kuna darovao je peteročlanoj obitelji.


– Kao osoba i kao vojnik, čini me sretnim kad mogu nekom pomoći. Danas je to maleni Lovro Hrček kojem želim sve najbolje i nadam se da će mu ova nagrada pomoći u životnoj borbi, rekao je Krešimir Sudarić, satnik Hrvatske vojske.

Pomoć obitelji Hrček itekako je dobrodošla jer terapije i ortopedska pomagala financiraju samostalno.

– Ova donacija nas je jako iznenadila i jako nam puno znači. Hvala od srca svima jer bez ljudi koji su dobra srca ne možemo sami uz sve što je potrebno za Lovru, kazala je Snježana Hrček, majka njegovateljica.

Lovro je rođen kao nedonošče i tri mjeseca je proveo u inkubatoru. Njegov razvoj praćen je višestrukom liječničkom dijagnozom.

Mate Pađen, general-pukovnik zahvalio je satniku Sudariću na  njegovoj odluci o doniranju onoga što je dobio od grada Vukovara. Kaže da je na taj način potvrdio da je zaslužio da bude najbolji polaznik.

Sudarić je naglasio da Grad Vukovar ima posebno mjesto u srcima svih hrvatskih vojnika. Tako će i ova plaketa koju sam primio od gradonačelnika Vukovara  imati posebno mjesto u mom srcu, dodao je.

Posebno mjesto ovaj će vojnik zauvijek imati u srcu obitelji Hrček.

R.I: /Foto: hrt