Šeks: Petrov je HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji najavio rat

0
186

Ovakve situacije u politici u 50 godina još nisam vidio, izjavio je Vladimir Šeks gostujući u Poligrafu Hrvatskoga radija

-Petrov je jučer HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji najavio rat. HDZ i Domoljubna koalicija sada moraju pokrenuti protuudar. Moraju djelovati kako bi neki Mostovci ‘promijenili mišljenje’ i otkazali poslušnost Petrovu. Izglasavanje nepovjerenja Karamarku prema domino-efektu dovelo bi do prijevremenih izbora, a to treba spriječiti svim politčkim sredstvima – kazao je Šeks.

>>Uloga Bože Petrova u prikrivanju kriminala Milanovićeve vlade

Smatra da Mostu ne odgovaraju prijevremeni izbori jer bi se broj njihovih zastupnika prepolovio – njima su ti izbori samoubilačka misija.

-Izbori ne odgovaraju ni HDZ-u jer se ‘incestuozni odnos Mosta i Domoljubne koalicije’ prelijeva i na HDZ kojemu zbog toga pada rejting. Ali zbog dostojanstva HDZ više ne može trpjeti taj odnos. Osim toga i građani su razočarani Mostom i, ako tako nastave, mogli bi plesati samo jedno ljeto” – istaknuo je Šeks.

-U ovom političkom kaosu potrebno je pronaći model političkog funkcioniranja. I SDP i HDZ imaju u svom korijenu iste ciljeve – ostvarenje države socijalne pravde. Mislim da samo snažna ega vodstva obiju stranaka priječe da se ne prevladaju neka svjetonazorska neslaganja, da se ne sjedne zajedno, da se spriječe eksperimenti i mesijanstva malih stranaka poput Živog zida, Oraha i Mosta i da dvije najodgovornije političke snage nađu novi ‘savez’ za novu hrvatsku državu – kazao je Šeks, dodajući da je  dosta podjela unutar Hrvatske.

>>Milijan Brlić: Vlada će, budite sigurni, izdržati cijeli mandat!

Šeks je istaknuo kako trenutačno radi u radnoj skupini Ministarstva branitelja za izradu novog zakona o braniteljima i njihovim obiteljima te na izradi dokumenta temeljem koga će biti otvorena saborska rasprava o teškom položaju Hrvata u BiH. Nije se kandidirao ni za jedno tijelo u HDZ-u, ali nastoji ući u Akademsku zajednicu dr. Ante Starčević i Klub utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.

M.M. bpz.ba