Senzacija: BiH “otima” Nikolu Katića Hrvatskoj?

0
396
Nikola Katić sjajni je 22-godišnji nogometaš škotskog velikana Glasgow Rangersa. Tamo ga je doveo legendarni engleski nogometaš, a sada trener Rangersa, Steven Gerrard.

Katić je nakon odličnih igara za Slaven Belupo umjesto odlaska u neki jači prvoligaški klub u HNL-u sreću potražio u inozemstvu, točnije u Škotskoj.  I tamo se ustalio u prvoj momčadi, Gerrard mu vjeruje, ali poziv izbornika Dalića za vatrene još ne stiže iako je Katić igrao za mlađe reprezentativne kategorije.

To bi mogli pokušati iskoristiti u Bosni i Hercegovini jer je Katić rođen u Ljubuškom.

Također, Katić ima upisan nastup za reprezentaciju Hrvatske kada ga je Ante Čačić 2017. pozvao za prijateljski susret s Meksikom.

Što on misli o “prelasku” pod stijeg BiH otkrio je novinarima portala SportSport.ba.

Drago mi je da se i iz BiH interesiraju za mene, započeo je Katić razgovor te dodao:

Saša Papac, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i legenda kluba iz Glasgowa, dao mi je baš par savjeta za život ovdje i zahvalan sam mu na tome. Ovdje ga cijene i nisu zaboravili što je dao za klub, kaže Katić koji je otkrio i sam kako još nije siguran u svoju odluku.

Do sada nije bilo interesa, ali tko zna što budućnost nosi. BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dođem u svoj Stolac kada god sam u prilici… Teško je sada davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku. Vidjet ćemo, kažem, nikad se ne zna, tajanstven je ostao Katić koji je usporedio škotsku i hrvatsku ligu.

Suci ovdje dopuštaju grublju igru. U Hrvatskoj su možda bolji igrači, ali ovdje su puno spremniji, zaključio je Katić.

(www.jabuka.tv)