Šimunić objasnio zašto nitko od Vatrenih nije branio Luku Modrića

0
399

JOSIP ŠIMUNIĆ, pomoćnik izbornika hrvatske nogometne vrste, svojedobno također meta teških kritika, objašnjava šutnju Vatrenih u slučaju Luke Modrića, kapetana nacionalne reprezentacije kojeg je dio javnosti žestoko izvrijeđao nakon iskaza u osječkom procesu

Zašto šutnja i kako je doživio Mamićeve kritike?

– Da vam iskreno kažem, to što nitko nije osjećao potrebu nešto reći u vezi toga zbog činjenice je što sto posto znaju da je dečko ispravan, da nije ništa loše napravio. On je uzor svima, pogotovo mladim igračima. Luka je veliki igrač i veliki čovjek, mislim da se o njemu nema što drugo kazati, izjavio je Šimunić za Sportske novosti

Nažalost, ovo što pišu neki mediji, i što se neke stvari tumače kako se tumače, i vi i svi znate zbog čega je to tako, to nikako nije u redu. Međutim, idemo dalje. Dakle, nitko ništa nije rekao jer svatko zna da je on ispravan, da je u pravu, da je pošten, i nema se što pričati o tome. O Modriću se ne treba nikome ništa objašnjavati, niti drugi govoriti o njemu, jer onda bi ispalo kao da se on opravdava i kao da netko drugi opravdava njega. Zbog čega, kad dečko ništa nije napravio pogrešno. Eto, to je cijela istina.

Luki sigurno nije lako.

– Vidio sam izjavu gospodina Mamića, razumijem ga, međutim drukčije to tumačim, kažem, to što nitko nije rekao ništa ne temu Luke, samo je dokaz da znaju da je ispravan i čist.

Modrića treba  poštivati. To što je napravio u karijeri fantastično je, naš je najbolji nogometaš sigurno u povijesti i vjerujem da će jako teško biti nekome da dostigne domete koje je postigao, pa je jasno da treba malo više poštovanja pokazati prema njemu.

Nije slučajno kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, to je zaslužio sa svime što je učinio u životu. Svoj je uspjeh ostvario krvavim i poštenim radom. Luku treba respektirati, a ne okretati neke stvari i prikazivati onakvima kakve nisu, te stvoriti dojam da je nešto krivo učinio. Sto posto sam uvjeren da nije. Cijeli je život pošteno radio i ne bi postigao što je postigao da nije pošten.

Neki se pitaju hoće li ga taj javni linč razočarati pa da prestane igrati za reprezentaciju. Znate ga u dušu, očekujete od njega da i dalje nosi hrvatski dres?

– Hvala Bogu. Zašto bi, kad nije ništa pogriješio, sada razmišljao drugačije. Ali opet, to njega morate pitati. I ja sam nekoliko puta u životu bio u situaciji u kojoj sam svašta doživio, no kad znaš da nisi ništa pogriješio ne trebaš se ničega bojati. Istina je istina, a istina je na tvojoj strani, i gotovo.

MP/ Foto: