Široki Brijeg: Ćosić i Sinanoglu zadovoljni suradnjom

0
311

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić sastao se jučer u Širokom Brijegu s novoimenovanom rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih naroda i predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH Sezin Sinanoglu, koja je dužnost preuzela u lipnju 2015. godine.

Predsjednik Ćosić je u uvodnom dijelu sastanka iskazao dobrodošlicu Sinanoglu te ju ukratko upoznao s gospodarskim i političkim prilikama u Županiji, kao i s dosadašnjom uspješnom suradnjom između Vlade ZHŽ-a i UNDP-a u BiH u razvojnim projektima, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade ZHŽ-a.

Sinanoglu je izrazila zadovoljstvo dolaskom te naglasila kako je od preuzimanja dužnosti ovo njezin prvi posjet jednoj županijskoj Vladi u Bosni i Hercegovini.

Sinanoglu je, također, upoznala predsjednika Vlade s programskim prioritetima UNDP-a u BiH i istaknula da je program, između ostalog, usmjeren na jačanje razvojnih kapaciteta u cilju strateškog planiranja i upravljanja razvojem, kao i na aktivnosti preventivnih mjera s ciljem smanjenja rizika od elementarnih nepogoda specifičnih za određeno područje, pa time i područje ZHŽ-a.

Na kraju sastanka Sinanoglu i Ćosić su izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a predsjednik Vlade je istaknuo da će ZHŽ i ubuduće biti kvalitetan partner u provedbi projekata. bpz.ba