Širokobriježanka Vesna Ćužić predala vjerodajnice predsjedniku Estonije

0
529

Veleposlanica Bosne i Hercegovine za Republiku Estoniju, sa sjedištem u Stockholmu, Vesna Ćužić uručila je 8. prosinca u Tallinu vjerodajnice predsjedniku Republike Estonije Toomasu Hendriku Ilvesu.

Nakon ceremonije uručenja vjerodajnica Ćužić i Ilves razgovarali su o aktualnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini i njenoj europskoj perspektivi.

Ćužić je informirala predsjednika Estonije o namjeri Predsjedništva da BiH što skorije podnese aplikaciju za članstvo u EU.

Ilves je istaknuo bezrezervnu podršku Republike Estonije Bosni i Hercegovini na njezinom putu ka EU i NATO integracijama. Također je izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Estonije i istaknuo potrebu jačanja gospodarske i kulturne suradnje i iskazao želju za nastavkom bilateralnih susreta na svim razinama.

Veleposlanicu Ćužić je 9. prosinca u nastupnu posjetu primila i ministrica vanjskih poslova Republike Estonije Marina Kaljurand, priopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH bpz.ba