SLAVEN BILIĆ ZALUDIO ENGLEZE: Daje puse igračima, taktički genije, očitao lekciju…

0
422

Jedan od razloga zašto Bilića obožavaju na Otoku je upravo njegov odnos prema igračima. Tako je sinoć 6 minuta prije kraja utakmice u igru uveo Senegalca Diafru Sakhoa. Prvo mu je prišao, zagrlio ga, dao mu upute pa ga poljupcem ispratio na teren.

Nakon što je sinoć West Ham srušio Tottenham 1-0 i spriječio ga da se izjednači na vrhu s Leicesterom, Slaven Bilić jedna je od glavnih tema tamošnjih medija. Tottenham nije uspio uputiti niti jedan udarac u okvir gola, pa nije ni čudno da Englezi pišu o sjajnoj taktici našeg bivšeg izbornika.

“Bilić je održao lekciju Pochettinu. Tottenham s ovakvom igrom nije ni blizu naslova. West Ham je senzacionalan”, napisao je BBC .

“Slaven je taktički genije”, komentirao je legendarni napadač Alan Shearer.

“Tottenham je odigrao loše samo zbog jednog razloga, Bilićevog West Hama”, napisao je novinar Telegrapha.

Bilićev klub sada je samo jedan bod udaljen od 4. mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, nešto što ni najluđi navijači “čekićara” nisu mogli sanjati.

“Bila je ovo utakmica sezone za nas. Možda i najbolja utakmica otkako sam došao u klub. Od prve minute bili smo dominantni, tehnički i taktički savršeni. Ne razmišljamo o Ligi prvaka, moramo samo nastaviti ovako”, kazao je Slaven Bilić.

Jedan od razloga zašto Bilića obožavaju na Otoku je upravo njegov odnos prema igračima. Tako je sinoć 6 minuta prije kraja utakmice u igru uveo Senegalca Diafru Sakhoa. Prvo mu je prišao, zagrlio ga, dao mu upute pa ga poljupcem ispratio na teren.

Novinari pišu kako je upravo takav odnos prema igračima zaslužan da oni daju još više na terenu.

  bpz.ba