SLAVKU LAUŠU ZAHVALNICA ZA KONSTRUKTIVAN SOCIJALNI DIJALOG

0
145

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije primio je danas u svom uredu Slavka Lauša, koji je nakon dvadeset godina mandata odstupio s mjesta predsjednika Sindikata učitelja HNŽ, te mu tom prigodom uručio Zahvalnicu za uspješnu dugogodišnju suradnju i konstruktivan socijalni dijalog.

 „Vlada u ovom mandatu, već sedmu godinu kontinuirano poboljšava kako pravni tako i  materijalni status uposlenika u prosvjeti. U našem radu imali smo potporu socijalnih partnera što je rezultiralo poboljšanjem materijalnog statusa prosvjetnih djelatnika. Također su iskazali veliko razumijevanje i potporu  aktivnostima koje smo poduzimali u cilju unaprjeđenja uvjeta boravka i rada u našim školama. U tom kontekstu treba naglasiti kako smo dosad obnovili veliki broj školskih zgrada i školskih športskih dvorana u svim gradovima i općinama naše županije“, kazao je predsjednik Herceg dodavši kako je nedavnim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i djelatnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja riješen jedan značajan dugogodišnji problem, a to je izjednačavanje visine primanja uposlenicima u osnovnim školama koji imaju visoku stručnu spremu s visinom primanja njihovih kolega koji rade u srednjim školama.

Lauš je zahvalio predsjedniku Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanske županije na konkretnim aktivnostima na poboljšanju položaja učitelja, istaknuvši kako u dvadeset godina njegova mandata nijedna Vlada nije za uposlenike u osnovnom obrazovanju učinila više od sadašnje.

”Sretan sam i ponosan zbog uručene Zahvalnice koja je dokaz da smo se, cijelo vrijeme surađujući, osobito na Kolektivnom ugovoru, dogovarali  i iznalazili najbolja moguća rješenja. Uradili smo Kolektivni ugovor bez štrajka, bez prosvjeda i bez povišenog glasa, jer smo se svi stavili na raspolaganje da nađemo rješenja da uposlenici u osnovnom obrazovanju budu zadovoljni”, kazao je Lauš.