Slavonija tuguje: Jedini preživjeli ispričao kako je poginulo četvero slavonskih studenata

0
288

STANOVNICI Đakovštine i vinkovačkog kraja u potpunom su šoku.  Tuga se uvukla u svakog njezinog čovjeka nakon što je odjeknula vijest kako su na putu kući iz Mostara život izgubili studenti Tena Vračević (20) iz Trnave, Domagoj Roso (21) iz Đakova, Antonija Šarić (22) iz Komletinaca i Vjekoslav Božanović (24) iz Donjeg Novog Sela, nedaleko od Nijemaca, piše Glas Slavonije.

Slijetanje automobila u Neretvu uspio je preživjeti 21-godišnji Đakovčanin Stjepan Bošković.

Studenti Sveučilišta u Mostaru automobilom vinkovačkih registracija vraćali su se iz Mostara svojim kućama u Hrvatsku. Jedini preživjeli, Stjepan Bošković, ispričao je medijima kako je neposredno prije nesreće Vjekoslav, koji je vozio auto, htio promijeniti CD. U tom trenutku nailazila su vozila iz suprotnog smjere te je netko povikao: “Pazi, skreni!”.

Auto je naglo skrenuo udesno i udario u brdo te je uslijedilo višestruko prevrtanje na cesti i zemljanom proširenju s lijeve strane. Vozilo je potom stražnjim dijelom skliznulo niz strminu u Neretvu. Stjepan se uspio izvući kroz razbijeno staklo i isplivati na površinu. Ostali, na žalost, nisu…

Muk i bol u Đakovu

Trnava, pitoreskno selo nedaleko od Đakova, zavijeno je u crno. Muk, tišina, bol… Malo tko je spreman govoriti o stravičnoj tragediji koja je zadesila njihovo selo, obitelj Vračević, dobru i radišnu, o kojima u selu samo dobre i pohvalne riječi imaju. Nema više njihove Tene, lijepe, nasmijane, raspjevane djevojke, uvijek spremne na pomoć. Ono malo sugovornika govori nam da ih ne imenujemo, jer, kako kažu, obitelji je i ovako previše bola.

– Nemam riječi! Bila je anđeo i likom i ponašanjem. Vijest o tome da je naša Tena poginula, odjeknula je poput detonacije. Nema nama Božića u Trnavi – kazuje nam mještanka tog sela. Tena je završila jezičnu gimnaziju u Osijeku. Uvijek vrckasta, elokventna, među Đakovčanima je ostala zapamćena i kao svojedobna sudionica dječjeg festivala Djeca pjevaju hitove, gdje se rado ‘laćala’ mikrofona.

– Bila je multitalent za sve, prelijepa, k’o anđeo. Cijela Trnava pratila je vijesti jesu li izvukli automobil, je li u njemu zaista bila naša Tena. Nažalost, potvrdilo se da jest, i da je tragično okončala – kazala nam je Tenina poznanica.

Tragedija obitelji Roso

Da je poginuo Domagoj Roso, đakovački nogometaš, zaljubljenik u loptu i Hajduk, malo tko od Đakovčana može povjerovati. Jednostavno, ta informacija sjeda u uši, ali ne dopire do svijesti, kako nam reče jedan od Domagojevih poznanika. Domagojevu obitelj prati tragedija od prije više godina kada mu je nedaleko od Đakova poginuo otac.

– Njegov tata bio je policajac, a koliko se sjećam, dogodila se prometna nesreća, on je izišao na uviđaj i smrtno stradao, jer je na njega naletjelo dolazeće vozilo. Domagoj i mlađi brat ostali su sami s mamom. Uvijek mu je otac nedostajao – kaže nam jedan od njegovih prijatelja. Domagoj je pohađao Srednju strukovnu školu Antuna Horvata u Đakovu, prije nego je otišao na fakultet u Mostar. U školi je, kažu, bio uvijek spreman na svaku ‘akciju’ , ili, kako kaže njegova nekadašnja razrednica Dubravka Sharmitzer, pun života!

Još 6. prosinca Domagoj je na društvenoj mreži objavio fotografiju s majkom u Mostaru, pišući: “Majka je besmrtna ljubav, ljubav koja nema usporedbe, ona kojoj donosiš svoje nevolje i kojoj je uvijek stalo. Majke su sve to i još mnogo toga”.

Pokopi u utorak

Tužan će Božić biti i u selima Donje Novo Selo i u Komletincima. Obitelji Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića jučer su bili na putu za Mostar. Antonijin stric Martin Šarić kratko na je rekao kako još uvijek ne može vjerovati da Antonije nema. Prijatelji se u suzama okupljaju ispred obiteljskih kuća Antonije i Vjekoslava, koji su u vezi od 2010. godine.

– Toliko su se radovali da će konačno doći kući na Božić, podijelili su to i na društvenim mrežama pred sam polazak. Život je tek bio pred njima… nije pošteno – suznih očiju rekla nam je Vjekoslavova prijateljica.

Danas će biti održana komemoracija na mostarskom sveučilištu, nakon čega će tijela poginulih studenata biti dovezena u Hrvatsku, a pokopi će biti u utorak.

MP/Glas Slavonije bpz.ba