STIGLA IM OBAVIJEST

0
120

Nove optužnice prema Hrvatima: Osumnjičen 21 pripadnik HVO-a iz MostaraNove optužnice prema Hrvatima: Osumnjičen 21 pripadnik HVO-a iz Mostara Kako Dnevni list doznaje iz dobro obaviještenih izvora, konkretno u ovom slučaju radi se o 21 osobi osumnjičenoj za ratne zločine nad Bošnjacima, redom bivšim pripadnicima Bjelopoljske bojne HVO-a, Vojne policije HVO-a i MUP-a HR H-B i to na području Bijelog polja i mjesta Vojno u blizini Mostara.

Tužiteljstvo BiH čak 21 bivšeg pripadnika HVO-a sumnjiči za ratne zločine nad Bošnjacima počinjene na području Mostara. Većina njih nije ni bila upoznata da se sumnjiče za ratne zločine dok im na kućnu adresu nije stigla obavijest iz Tužiteljstva BiH u kojoj se izvješćuju da su osobe koje ih terete svojim iskazima – pod mjerama zaštite zbog opasnosti od ugrožavanja svjedoka!

Radi se o 21 bivšem pripadniku HVO-a koji imaju status osumnjičenih osoba zbog sumnji za zločine počinjene u Bijelom polju, odnosno mjestu Vojno, dok se konkretno za Mostar već mjesecima očekuju najmanje četiri optužnice za zločine na području Mostara.

Ovo nije kraj kada su u pitanju optužnice protiv nekadašnjih visokih časnika HVO-a. Konkretno za Mostar, već mjesecima se očekuju najmanje četiri optužnice za zločine na području Mostara u periodu 1993. godine. Kako se doznaje, optužnice će teretiti visoke dužnosnike HVO-a Mostara za zločine počinjene na srpskim i bošnjačkim stanovništvom i pitanje je dana kada će ove osobe biti uhićene.