SUSJEDI, SUSJEDI

0
488

Zbog Mađara šanse HRVATSKE da budemo najbolji TREĆEPLASIRANI DRASTIČNO PALE

Autor: Igor Knežević bpz.ba

Kad se sve podvuče sinoćnji mađarski preokret protiv Farskih otoka (gubili 1-0 do 63. minute, pobijedili 2-1) bitno nam je umanjio šanse da budemo najbolji trećeplasirani.

S velikom pažnjom pratili smo šanse da se Hrvatska na EP plasira i kao najbolja trećeplasirana reprezentacija u slučaju da pobijedimo Bugarsku. No, nakon sinoćnjih utakmica one su drastično pale. Točnije, pobjeda Mađarske nad Farskim otocima 2-1 stavila je naše susjede na prvo mjesto na toj ljestvici s nama neuhvatljivih 15 bodova. Mi imamo 4 manje i Mađari su nam neuhvatljivi. Na prvu…

ljestvica

No, čuda su i dalje moguća, jer u zadnjem kolu Mađari bi mogli preskočiti Rumunjsku na ljestvici svoje skupine, a trećeplasirani Rumunji bili bi lošiji od Hrvatske. Za to je potreban kiks Rumunjske na Farskim otocima, odnosno da ne upišu pobjedu te pobjeda Mađarske protiv potonule Grčke. Nije nemoguće, no teško je za očekivati da Rumunjska neće pobijediti Farske otoke. Primjerice da Rumunji odigraju neriješeno, a Mađari pobijede, Rumunjska bi bila treća u svojoj skupini, a na ljestvici najbolje trećeplasiranih imala bi 14 bodova, no lošiju gol-razliku od Hrvatske.

grupa f

Osim ovih dviju reprezentacija, Hrvatskoj na ljesvici trećeplasiranih prijete još i reprezentacije iz skupine C, Slovačka i Ukrajina. No, za očekivati je da će tu Ukrajina biti treća, jer u slučaju istog broja bodova Slovačka je bolja zbog međusobnog omjera. Ukrajinci će tako u zadnjem kolu morati pobijediti Španjolsku kako bi bili najbolji trećeplasirani sa 16 bodova na toj ljestvici. U slučaju remija imali bi 14, a Hrvatska bi imala bolju gol razliku.

grupa c

Kad se sve podvuče sinoćnji mađarski preokret protiv Farskih otoka (gubili 1-0 do 63. minute, pobijedili 2-1) bitno nam je umanjio šanse da budemo najbolji trećeplasirani. No, nitko ne kaže da će Norvežani slaviti protiv Malte, a pogotovo u zadnjem kolu na gostovanju protiv Italije te da ne možemo do prva dva mjesta u skupini. Podsjetimo, budemo li bodovno poravnati s Norveškom imamo bolji međusobni omjer te ćemo biti ispred njih.

hrvatska