Susret nogometnih prijatelja fra Ljube Čuture u Rastovači

0
200

U Rastovači kod Posušja, u srijedu 15. Lipnj,a održano je druženje nogometnih prijatelja i suigrača pokojnoga fra Ljube Čuture. Na sportskome centru „Suveznici“ okupilo se šezdesetak nogometaša koji su igrali u pet ekipa: Ljubotići-Kočerin, Rastovača, Gornji Mamići, Uzarići i Broćanac. Igralo se na travnatome terenu i premda su većina igrača u zrelim životnim godinama viđen je odličan nogomet.

Najviše uspjeha imale su ekipe Uzarića i Broćanca koji su se našli u finalu.
Uzarići su nakon penala bili pobjednici. Uz nogometaše okupili su se i brojni drugi prijatelji i poštovatelji života fra Ljube Čuture koji je, kako reče dr. Ante Kvesić, slovio za najboljega nogometaša među svećenicima ikada. Nakon sportskoga dijela uslijedio je program u kojem se prisutnima obratio fra Mario Knezović u ime organizatora.

Prikazan je i kratki dokumentarni film o fra Ljubi koji je izmamio mnogima suze na oči. Cijelo druženje imalo je i humanitarni karakter za pomoć jednoj djevojčici s posebnim potrebama. Uz pjesmu prepričavale anegdote iz brojnih nogometnih utakmica koje je fra Ljubo odigrao. S ovoga događaja bila su izravna televizijska javljanja u program Naše TV. Podsjetimo fra Ljubo Čutura je umro 17. studenoga 2013.


TAGOVI