Tijekom noći u SKB Mostar preminuo don Damjan Raguž

0
515

Don Damjan Raguž preminuo je tijekom noći u SKB Mostar. Jutros u mostarskoj bolnici, on je preminuo u 00:15 sati na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Tijekom noći u SKB Mostar preminuo don Damjan Raguž

Tim liječnika je više od 24 sata pokušavao stabilizirati njegovo stanje, ali su ozljede bile preteške. Nažalost, ovu bitku nismo dobili, rekli su jutros u SKB Mostar. Mediji su već jučer objavili vijest da je don Damjan preminuo, ali se ona nakon sat vremena pokazala kao netočna.

Don Damjan je stradao preksinoć u prometnoj nesreći kod mostarske katedrale, gdje ga je udario motocikl. U nesreći je ovaj svećenik zadobio teške tjelesne povrede, dok je motociklist prošao s lakšim povredama. Odmah je nakon nesreće prebačen u bolnicu i podvrgnut intenzivnom liječenju, ali su ozlijede bile preteške.

Jutros su se emotivnim poruka od njega opraštali brojni vjernici i njegove kolege svećenici.

Noćas je preminuo svećenik Trebinjsko mrkanske biskupije Don Damjan Raguž. “Boga voli, Bogu se moli”, često je govorio Don Damjan. Hvala mu za sve i neka Mu dobri Isus udjeli vječni mir u Raju. Pokoj vječni, samo je jedna od brojnih poruka na društvenim mrežama, piše Pogled.ba.

Don Damjan je u Mostar došao prije mjesec dana nakon što je boravio devet godina na župi na Rotimlji. Dolazak u Mostar nije značio i definitivni odlazak u mirovinu jer je još bio aktivan na brojnim projektima. Nažalost, prometna nesreća je sve to prekinula.