´To nije uspjelo nikome još od Ronalda 1998.´

0
519

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sportska je vijest dana.

To nije uspjelo nikome još od Ronalda 1998.´

Hrvatski maestro ‘potukao’ je Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha u utrci za najboljeg igrača po UEFA-inom izboru, a na danas održanoj ceremoniji u Monte Carlu isto je u učinio i Nijemcu Toniju Kroosu i Belgijcu Kevinu De Bruyneu u konkurenciji za najboljeg veznjaka.

“Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan. Nedavno smo ostvarili nevjerojatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu. Ponosan sam na sve što sam učinio, samo trebam nastaviti”, izjavio je Modrić nakon primanja nagrada.

Hvalospjevi na račun Luke pristižu sa svih strana. Ugledna španjolska Marca tako donosi tekst pod naslovom ‘Modrić je okončao vladavinu Cristiana Ronalda’, prenosi Jutarnji.hr.

Time se, naravno, ukazuje na činjenicu da je slavni Portugalac nagradu za najboljeg igrača u UEFA-inom izboru osvajao u posljednje dvije godine.

No, svjetski medijima u oko je upao još jedan zanimljiv detalj.

Naime, Modrić je postao prvi igrač koji je u istoj godini osvojio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva i UEFA-inu nagradu za igrača godine još od legendarnog Brazilca Ronalda kojemu je to pošlo za rukom 1998. godine.

Jedna od najpopularnijih sportskih stranica ‘Sport Bible’ također se dotaknula tog podatka, a u tekstu navode kako je Modrićevo ‘nogometno putovanje jedna od najinspirativnijih priča koje ćete ikada pročitati’.

‘Kakva godina za Luku Modrića. On je prvi Hrvat koji je postao UEFA-in igrač godine’ – jasan je pak bio ugledni ESPN.

Stvarno, naklon do poda