TOMISLAVGRAD: Obilježena 27. obljetnica Brigade kralja Tomislava

0
302

Povodom obilježavanja 27. obljetnice Brigade kralja Tomislava, u subotu je održana prigodna svečanost koja je započela svetom misom za sve poginule i umrle pripadnike ove brigade u spomen-bazilici u Tomislavgradu.

Nakon misnog slavlja upriličen je svečani mimohod do spomen obilježja na kojem su, među ostalim, uz predstavnike Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Hercegbosanske županije, ratnih zapovjednika Brigade kralja Tomislava, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općine Tomislavgrad te Ministarstva obrane BiH, vijenac položili i upalili svijeću predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić s ministrima u Vladi HBŽ-a Stipanom Šarcem i Petrom Galićem.

Na kraju programa obilježavanja Dana Brigade kralja Tomislava i 27. obljetnice njezinog utemeljenja održana je i svečana akademija u kino dvorani Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu.

Današnju svečanost organizirali su Općina Tomislavgrad i udruge proistekle iz Domovinskog rata, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a