UEFA će pomoći afirmirati ženski nogomet u BiH

0
325

Generalni tajnik Nogometnog saveza Bosne i Herecgovine Jasmin Baković sa suradnicima sastao se danas u Sarajevu s Emmom Sykes i Rachel Pavlou koje vode UEFA program za razvoj ženskog nogometa “Free Kicks”. Tema sastanka bio je ženski nogomet u Bosni i Hercegovini.

UEFA predstvnice su dale svoje prijedloge za rješavanje određenih problema koji trenutno postoje u ovom sportu u našoj zemlji, ali su istaknule da će nastaviti pratiti njegov razvoj, kao i da će pružiti svu potrebnu pomoć i podršku Savezu kako bi još više afrimirali ženski nogomet, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Dvodnevni posjet našoj zemlji Sykes i Pavlou su iskoristile i da prisustvuju revijalnoj utakmici koju su jučer u Brčkom odigrale ženska seniorska reprezentacija BiH i Lokomotiva. Tom prilikom održale su sastanak i s predstavnicima klubova Premijer ženske lige, koji su istaknuli probleme s kojim se suočavaju, ali istovremeno iskazali spremnost da daju puni doprinos razvoju ženskog nogometa uz maksimalnu podršku NSBiH i UEFA-e bpz.ba