Uhićen Fahrudin Radončić

0
298

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode Radončić Fahrudina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je i osumnjičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (članak 241. KZ BiH). Usporedo s lišenjem slobode, po naredbi Suda BiH vrše se pretresi na nekoliko lokacija.

U ovom trenutku, radi zaštite istrage, Tužiteljstvo BiH i SIPA ne mogu davati više informacija za javnost, te predstavnike medija, molimo za razumijevanje, navode iz Tužiteljstva BIH.

Iz SIPA-e je priopćeno da su njeni policijski službenici na području Hadžića slobode lišili osobu inicijala F.R.

U tijeku su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, navode iz SIPA-e.

Radi se, između ostalog o prostorijama u zgradi Avaz Twist Tower u Sarajevu, javljaju sarajevski mediji.

Podsjetimo, prije dva tjedna, prema nalogu Tužiteljstva BiH uhićen je Radončićev stranački kolega Bakir Dautbašić zbog sumnje da je poticao svjedoke da lažno svjedoče u predmetu Tužiteljstva BiH protiv Nasera Keljmendija, kao i predmetu koji se vodi na Kosovu. Dautbašić se nalazi u pritvoru,.