Uspješna škola skijanja SKI kluba Striž

0
529

Uspješna škola skijanja SKI kluba Striž

b_625_0_16777215_00_images_2016_Sport_Skijanje_Ski_klub_Striz__Skola_skijanja_sijecanj_2015_1.jpgSa skijašima SKI kluba Striž trenirala je i hrvatska reprezentativka Matilda Šola.

U organizaciji SKI kluba Striž na Čajuši je od 4. do 9. siječnja održana škola skijanja za početnike. Prema riječima predsjednika Kluba, Emila Pranjića, školu je uspješno završilo 12 polaznika u dobi od 7 do 12 godina. Njihovi učitelji bili su vrsni skijaši i dugogodišnji članovi kluba Boško Marković i Marija Bakula, uz svestranu asistenciju Stipice Ećimovića.

U spomenutome vremenu Klub je osigurao odlazak i povratak djece iz Tomislavgrada do skijališta, kompletnu skijašku opremu, polaganje ispita koji se odnosio na prolaz kroz kapije, dodjelu diploma i druženje s roditeljima polaznika skijaške škole. Također, svi polaznici škole imali su uspješan spust s učiteljima, s vrha Tikvice.

U isto vrijeme klupski skijaši su svakodnevno trenirali na stazama Čajuše s trenericom Stelom Ećimović, a tijekom dva dana pridružila im se i Matilda Šola – članica Hrvatske skijaške reprezentacije. I ostali članovi Kluba polaznicima su tih dana bili na usluzi, kaže gospodin Pranjić te ističe da su trenutno u tijeku redovni treninzi Kluba i pripreme za organizaciju školskoga natjecanja na razini županije.

Unatoč obvezama, u SKI klubu Striž i dalje su spremni organizirati škole skijanja prema potrebi i interesu žitelja.

– Bitno je da djeca već u ranoj dobi nauče skijati, a valja istaknuti i da su vrsni skijaši našega Kluba svoje prve skijaške „korake„ naučili upravo u Ski klubu Striž, naglašava Pranjić.

Tomislavcity

Foto/Video: Ski klub Striž/Tomislavcity

 

gallery1

Galerija