Uže Predsjedništvo HDZ-a BiH: Poziv na dodatni oprez i poštivanje odluka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva

0
549

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojem se raspravljalo o aktualnoj situaciji uzrokovanoj epidemijom korona virusa.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu i Bosni i Hercegovini, uz činjenicu da se situacija svakodnevno mijenja, uže Predsjedništvo HDZ-a BiH, zbog ozbiljnosti situacije pozva na dodatni oprez i poštivanje svih donesenih uputa kriznih stožera.

Uže Predsjedništvo HDZ-a BiH naglašava kako je pitanje zdravlja svih stanovnika jednako važno, te poziva na dodatno jačanje mjera s ciljem maksimalne zaštite svih stanovnika u  Bosni i Hercegovini.

Također, pozivaju se svi dužnosnici HDZ-a BiH sukladno svojim pozicijama sa svih razina djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini na odgovornost i brigu o članstvu kao i o svim stanovnicima na prostoru BiH. Također, poziva sve da kroz institucije sustava u skladu s nadležnostima osiguramo potrebna financijska i materijalno tehnička sredstva zdravstvenom sustavu kako bi na učinkovit i profesionalan način odgovorili na ugroze s kojima se susreće stanovništvo u BiH po pitanju epidemije i migrantske krize.

Pozivamo sve predstavnike u vladama BiH da kroz svoje odluke učine sve kako bi se što je moguće više ublažile negativne posljedice epidemije na gospodarstvo.

Uže Predsjedništvo HDZ BiH je dogovorilo zbog novonastale situacije i nemogućnosti sastanaka u narednom razdoblju uspostaviti kontakt sa svim članovima Predsjedništva preko videokonferencije, kako bi svi bili upoznati o načinu rada i djelovanja na terenu, aktivnostima koje proizlaze, sve s ciljem zaštite stanovništva kao i preventivnih mjera po pitanju epidemiološke situacije.