VAKULA OBJAVIO DUGOROČNU PROGNOZU

0
218

Pripremite se, očekuje nas dugo, toplo ljeto!

Autor: M.M. bpz.ba

Danas nas očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjostb su, uglavnom u zapadnim područjima te u Istri, uz povremeno više oblaka mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Zoran Vakula za Meteo kutak HRT-a objavio je dugoročnu prognozu prema kojoj nas očekuje iznadprosječno toplo vrijeme u srpnju i kolovozu.

Lipanj je, ističe vakula, također bio iznadprosječno topao, unatoč povremenom zahladnjenjima, a prvih šest mjeseci 2016. godine bilo je među najtoplijima do sada.

U srpnju, napominje Vakula, i dalje treba računati i na poneko upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje, i to ponegdje već sljedećih dana.

Danas nas očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjostb su, uglavnom u zapadnim područjima te u Istri, uz povremeno više oblaka mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 °C.

U subotu poslijepodne mala je mogućnost za lokalni pljusak s grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura oko 19, a najviša dnevna od 30 do 32 °C.

Temperatura će se u nedjelju sniziti, ali uglavnom malo, i ne dugotrajno.