Veleposlanik Rumunjske iskazao poštovanje prema HNS BiH

0
275

U Mostaru u uredu Hrvatskog narodnog sabora su se sastali predsjednik Glavnog vijeća HNS dr. Božo Ljubić i veleposlanik Rumunjske u BiH, Filip Teodorescu.

Veleposlanik Teodorescu je uz izraze poštovanja prema HNS, iskazao zainteresiranost za aktivnosti koje provodi HNS u procesima koji se odvijaju u BiH, javalja Hrvatski Medijski Servis.

Dotaknuti su najvažniji problemi s kojima je suočena naša zemlja kao što je neriješeno nacionalno pitanje Hrvata u BiH, te nekoherentan sustav organizacije i funkcioniranja pojedinih razina u BiH.

Dr. Ljubić je naglasio kako Bosna i Hercegovina nema vremena za gubljenje, te da Glavno vijeće HNS podržava reformsku agendu kao jedan od neophodnih koraka s kojim usporedno treba provoditi i reforme Ustava i Izbornog zakona BiH sukladno Deklaraciji HNS BiH usvojenoj na 6. zasjedanju Sabora.

-Potrebna nam je izgradnja povjerenja u cilju osiguranja legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda u tijelima vlasti u BiH, te osposobljavanju zemlje na putu ka euroatlatskim integracijama, kazao je Ljubić.

Veleposlanik Teodorescu je iskazao potporu ovim reformskim procesema uz potrebu njihova ubrzanije i konkretnije implementacije.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koje čelnici HNS imaju s predstavnicima međunarodne zajednice što svjedoči o postojanju svijesti kod velikog broja sugovornika o potrebi rješenja hrvatskog pitanja u BiH i ulozi HNS u tom procesu, priopćeno je iz Glavnog vijeća HNS BiH bpz.ba