VELIKI PREOKRET – HDZ SE VRAĆA U IGRU! MOST:

0
392

Ostavljamo otvorena vrata Domoljubnoj koaliciji!

Autor: A. Pranjić / bpz.ba

Na novinarsko pitanje bi li Petrov trebao prihvatiti ponuđeno mjesto premijera druga članica vijeća Ljubica Ambrušec odgovorila je: ”Ja bih osobno željela da to Božo Petrov prihvati”.

15.00 OBRAT: Večernji List javlja kako je Nacionalno vijeće Mosta donijelo jednoglasnu odluku dalje u pregovoranja oko sastavljanje vlade idu samo s SDP-ovom koalicijom!

O ovom zaista neočekivanom obratu izvijestio izabrani zastupnik i član Nacionalnog vijeća mosta Miro Bulj.

Podsjetimo, U subotu navečer Tomislav Karamarko je nakon 20 minuta napustio pregovore nakon čega je Božo Petrov izjavio da s Domoljubnom koalicijom više ne želi razgovarati.

No, “natezanje” HDZ-a i SDP-a se nastavilo i u nedjelju. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da se s Milanovićem dogovorio da ne prihvate uvjete Mosta, ali da je Milanović uvjete ipak odlučio potpisati.

Stvari oko sastavljanja nove vlade ponovno se kompliciraju.

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u u emisiji Nedjeljom u 2 HTV-akako misli da će u utorak imati mandatara.  “Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još prije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, rekla je i također poručila kako su njihova vrata otvorena i za treću stranu.
Kazala je da Most i SDP žele da Petrov bude premijer. “Pričali smo s nekoliko stručnjaka, ali mislim da će premijer biti Petrov”, poručila je.

U HDZ-u se neslužbeno doznaje da će o ponudi Mosta u ponedjeljak raspravljati Predsjedništvo HDZ-a.

U nedjelju su se članovi Nacionalnog vijeća Mosta okupili u Smičiklasovoj ulici u Zagrebu kako bi raspravili situaciju oko pregovora o formiranju vlade Mosta i koalicije Hrvatska raste.

”Danas bi se trebalo znati hoće li Božo Petrov biti i mandatar nove vlade”, rekao je Ivan Lovrinović iz Mosta za Večernji list.

Na novinarsko pitanje bi li Petrov trebao prihvatiti ponuđeno mjesto premijera druga članica vijeća Ljubica Ambrušec odgovorila je: ”Ja bih osobno željela da to Božo Petrov prihvati”.