Vučić nastavio s kampanjom krivotvorenja podataka

0
195

Aleksandar Vučić nastavio je jučer s kampanjom krivotvorenja podataka o navodnom stradanju Srba u Oluji.

Najavljujući budući sastav vlade, Vučić je istaknuo da je ponosan zbog načina na koji su građani Srbije, kako je rekao, obilježili “dan protjerivanja više od 250 tisuća i stradanja više od 2 i pol tisuća Srba u akciji hrvatske vojske i policije Oluja”.

>>Višnja Starešina: Srbijanska verbalna agresija na Hrvatsku

-Na tom našem veličanstvenom i rekao bih, četiri puta većem skupu od najvećeg njihova u Kninu, kod nas nije bilo paljenja ničije zastave, nije bilo govora mržnje, nije bilo nijedne ružne riječi o bilo kome – rekao je Vučić, dopunjavajući ovom izjavom napise u djelu hrvatskih medija o incidentima u Kninu.

Podsjetimo, tijekom suđenja generalu Anti Gotovini Haški sud je utvrdio 44 osobe srpske nacionalnosti koje su stradale tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja, čime je odbačen besramno izmišljeni popis 677 “civilnih žrtava” koje su Haškom tužiteljstvu dostavili Žarko Puhovski, HHO i određene udruge civilnog društva.

>>Luka Mišetić: Milošević je još 14. kolovoza 1995. objasnio zašto su Srbi napustiili “Krajinu”

Istodobno, Haški sud je utvrdio da su zapovjed o evakuaciji Srba iz tzv. Krajine potpisali srpski general Mile Mrkšić i Milan Martić, predsjednik ‘Krajine’.

 

M.M.