Zadnji javni tjedni komentar…….Legalizirana kriva odluka.

0
577
Nepisano pravilo kaže kako se nitko sam promjenio nije, te slijedom istog postoje odluke koje se nikad nisu korigirale pa su na neki način legalizirane. Povijest ih je legalizirala kao ispravne. Nije tako davno bilo i poznato je kako smo svi mi u Hercegovini živjeli u zajednicama i teško dopuštali da se neko “sjeme” ugasi, posebno nismo dozvoljavali promjenu prezimena. Istini za volju”kmetska selišta” su ugašena, nema premještanja.ali ima “uvinčavanja” pa tako dođeš u moje rodno selo, nema Ljubića, ali svratiš u Knezovića kojih još ima.
Slično vam je i u politici, svaki zdravorazumski čovjek  koji bar malo prati politiku, će vam reći kako je Predsjednik Čović najbolji i odati priznanje po pitanju borbe za Izborni zakon i jednaka politička i druga prava svakog naroda da bira svoje političke predstavnike. Tako zastupa i nastupa pravi “vožd” naroda  i stavlja na stol  životni politički uradak. koji je i ponos ovog vremena.

Međuljudski odnosi između Livnjaka i Duvnjaka je narušen od “uvjek ” Livnjaci priznaju Kneza Branimira a Duvnjaci priznaju Kralja Tomislava ,Livno Bosna Duvno Hercegovina različite Biskupije jedino ih spajao HDZ-BIH i to je “povjesna ” pogreška   “Prvakinje”da “politički” rješava međuljudske odnose koje ni Povjest nije dirala  a “Kupreški momci” stradaju !

Borjana Krišto

Ali zamjenica Predsjeddnika se bavi “legaliziranjem” osobnih loših procjena i kardinalnih odluka.  Izgleda da je uspjela, jer Predsjedništvo stranke nije reagiralo. Zadnja kardinalna krivica  (politička sramota) zbog isključivanja kupreških momaka iz HDZ BIH, a nećemo se vraćati na duvanjske Maliće i Predsjednika Vlade HBŽe  Ivana Vukadina.
Ugašena je i zadnja nada za pomirenje i zdrav razum. Zbog istog više ne pišemo o dobrim  djelima i osobinama  ovih  čestitih ljudi (nismo više u istoj političkoj opciji)
Pokušali smo utjecati i spasiti hrvatsko zajedništvo.po cijenu da Prvakinja javno povuče svoj iskaz  te spasi što se može spasiti. Jedina misao koja me proganja nakon ovakve bahatosti je uzaludnost Izbornog zakona ako smo nesposobni za zajedništvo. Zdravorazumski se postavlja pitanje:   U kojoj općini i Livno gradu  u HBŽ-u ima vlast HDZ ???  U Kupresu su svi članovi HDZ-a potpisali izjave kako će istupiti iz HDZa ako se “izbace” kupreški momci-  Predsjedništvo je “pilatski” opralo ruke. Naravno bahatost je slijepa i Prvakinja nije  izmijenila iskaz.
A što se tiče Doma naroda Federacije BiH, činjenica je da Hercegbosanska županija  delegira dvojicu izaslanika, te u Zastupničkom domu Federacije  ima trojicu zastupnika u Zastupničkom domu. (HDZ 1990 jedan i POMAK 2 zastupnika) Ne zaboravite Falatara  iz 90tke. Jasno se obznanjuje novi klub Hrvata a to nije dobro, to je propast.
Ako uzmemo u obzir i činjenicu da je u Rami na vlasti HDZ1990, samo se obznanjuje kako  HDZ ima vlast na granici Studenih vrila  i na Gorancima (novouspostavljena granica “uspjeha” Prvakinje)
Prvakinja nema nikakve poveznice s našim BPZ timom, mi samo analiziramo i upozoravamo, prije nego se dogodi. Evo sad su na snazi svi ishodi njenog djelovanja. Isprovocirala je i “kreirala” oporbu HDZ-u BIH  koja je legalizirana (nije se raspravljalo)
Kakvo je stanje govori podatak kako u Gradskom vijeću Livna sa HDZom BiH neće niko osim SDP-a  Stanje loše. Trebalo bi da Branko Ivković podnese ostavku na poziciju Predsjednika ŽO HDZ BIH (nelegalno izabran, bez pravovaljane većine) Sada je to sve legalizirano “šutnjom” kako se uglavnom radi zadnjih 15 godina.
Tko je bio na Predsjedništvu koji je šutio, ostat će tajna, ali nije tajna da  analitički tim podiže svoj glas, protiv legalizacije kardinalne sljepoće na posljedice bahatosti, za istinu i dobrobit zajedništva hrvatskog naroda. Odluka o suspenziji Kupresa (nije) usvojena. Neprocjeniva šteta.Čović na Kupresu sa stranačkim odoborom razgovarao o planiranim aktivnostima – Livno Novine
Analitički tim BPZ
Predsjednik Mladen Ljubić Vajta