Zahtjev za organiziranje proširene braniteljske sjednice

0
449
Gospodinu Predsjedniku Zapadnohercegovačke županije
Uvaženi gospodine Predsjedniče Ćosić, nakon našeg posljednjeg susreta i razmjene mišljenja o nekim istinama iz Domovinske povijesti ( subjektivnim ili objektivnim) smatram da je veoma važno upravo zbog sličnih razmimoilaženja u stavovima organizirati  uz pomoć Ministarstva branitelja ZHŽ  i Ministra Mladena Begića,  susret svih braniteljskih struktura u ZHŽ ( Prvi dragovoljci, ratni zapovjednici, organizatori, zapovjednici jedinica za posebne namjene.  Siguran sam kako Vam je stalo do stvarne istine o Domovinskoj povijesti i ulozi  Prvih dragovoljačkih postrojbi, ratnih zapovjednika, jedinica za posebnu namjenu. organizatora i svih HVO postrojbi.
Ključna misao koja se možda pogubila (trebamo razgovarati kako bi sve pozicionirali na pravo mjesto) je upravo odgovornost naše Županije da se izborimo kako bi komponenta HVO konzumirala jednaka prava kao i ABIH. Vama na znanje, kako po 1/3 prava crpe organizatori otpora HVO i ABIH, zatim 1/3 Prve dragovoljačke postrojbe HVO i Patriotska liga, a 1/3 jedinice za posebnu namjenu HVO i Zelene Beretke
Slijedom istog će Vam biti jasnije obrazloženje za naše zahvalnice,kao i to zašto ih potpisujem. Do sada nismo imali jednaka statusna prava jer su iz Udruge organizatora HVO podnijeli takav zahtjev kao da nismo imali organizirane Prve dragovoljačke postrojbe. I upravo smo mi Poskoci  incijatori  korekcije povijesne istine u smislu jednakih prava Prvih dragovoljačkih postrojbi i postrojbi specijalnih namjena.
Zbog svega navedenog je potrebno žurno sazvati sastanak, kako bi posložili povijesne istine radi jednakog statusa i strukture komponenti  HVO I ABIH. Vjerujem kako ćete dati ogromnu potporu istini o Domovinskoj povijesti. na način da se javno otvori tema koja se nekako prešutno skrivala od javnosti, pogubljena  između pojedinaca od 2012 godine. Moramo otvoriti tu temu, razgovarati o imenima, prijedlozima i posljedicama na strukturu komponenete HVO
Obilježena 22. obljetnica utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu – Jabuka.tv

 

KONSTITUIRANA VLADA ŽZH | Radio Posušje

Naravno da je moje pisanje po portalima slobodna braniteljska tema. Istina željeli smo sudjelovati u kampanji, posebno što smo primijetili nagli pad  klasičnih medijskih izvješćivanja, a znamo da su najvjerniji birači 50+   Kao braniteljski portali dužni smo biti na braniku i u miru braniti  svoje principe, slobodu, identitet i političku opstojnost hrvatskog naroda.  Neke vijesti smo prvi objavili , kao npr da je Borjana Krišto jedini kandidat za Predsjedatelja Vijeća ministara  ( ako je u interesu politike nećemo pisat)
Ali istinu o Domovinskoj povijesti smo dužni iznositi i srčano se zalagati kako bi sve došlo na svoje mjesto (dok još možemo )
Očekujem što žurnije ovaj sastanak na koji ćete pozvati i sve predstavnike braniteljskih institucija, Ministre branitelja, kao i članove  braniteljskih tijela u Federalnom Parlamentu, jer samo Vi to možete i imate na neki način (zajedno s nama ) odgovornost.
Zahtjev će biti dostavljen također braniteljskim  institucijama, Predsjedniku Vlade,  Odboru za branitelje pri HNS-u, Glavnom tajništvu HDZ, generalu Nakiću, Ivi Tadiću i temeljnim Udrugama  kako bi bile upućene u inicijativu i temu.
Prvi izabrani ratni zapovjednik u Domovinskom ratu 91.95
Mladen Ljubić vajta