Živi zid se ogradio od Pernara

0
133

Saborskom zastupniku Ivanu Pernaru mnogi su mu žestoko zamjerili zbog proruskih stavova, odlaska u Beograd i druženja sa srpskim desničarima i nacionalistima, a još više što je u vrijeme sjećanja na žrtvu Vukovara objavio kako su Hrvati počinili genocid u Jasenovcu, a kako je Oluja bila etničkom čišćenje.

>>Slaven Letica: Pernarove izjave o Vukovaru i zaštiti koju je tražio od Rusa neće pridonijeti njegovoj popularnosti

O svemu se izjasnila i njegova matična stranka Živi zid koja je na svom Facebook profilu objavila da mišljenja Ivana Pernara ne predstavljaju stav stranke i kako bi povijest trebala biti prepuštena povjesničarima.

– Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid”, stoji u priopćenju.

>>Pernarova samodopadna bezidejnost i uveseljavanje neukih

Iz Živog zida upozoravaju da je Pernar iznio stavove suprotne stvovima Živog zida.

– Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta – poručili su iz Živog zida.

 

M.M. bpz.ba