ZLATKO SUDAC ODGOVARA NA PITANJE: Zašto Bog dopušta patnju? Moglo bi vas iznenaditi!

0
318
Četiri odgovora na vječno pitanje!

‘Prvo što mi je rekla mati koja je rodila bebicu bez kože, kad sam je primio u ruke: „Velečasni, zašto? Zašto, ako Boga ima? Nije lako dati odgovor, to je vječno pitanje, zašto postoji zlo, zašto postoji patnja, zašto ako ima Boga?! Zašto?!’ – svjedoči vlč. Sudac koji potom odgovara na to vječno pitanje!

Četiri su odgovora, ja petoga nisam našao. Godinama razmišljam o tome, jer sam stalno s ljudima koji su u nekoj patnji.

ODGOVOR 1. : Zašto Bog dopušta patnju i bolest?! Istu stvar apostoli pitaju Isusa:Zbog čega je onaj mladić bio bolestan?! Da li zbog njegovih grijeha ili zbog grijeha njegovih roditelja?!“ Isus odgovara ovo: „Ni ti zbog njegovih grijeha, ni ti zbog grijeha njegovih roditelja, nego da se proslavi Božje ime u njemu!“ To je doslovce ovo, da te Bog ozdravi i da svi koji su te znali kao bolesnoga svi dođu do Boga! Do vjere u Boga!

ODGOVOR 2.: Svima nam je jednako, smrt, bolest, patnja. Razapeli smo Boga i time smo si otvorili jedina vrata spasenja, a to je križ! Križ je pogled na ljubav! Kad ljubiš itekako patiš, jer ljubiš, jer voliš!

ODGOVOR 3. : Ako ima Boga, ima i Vraga, demonološki razlozi. Zato bolest i patnja kod nekih, jer ima i Vraga. Primam ljude koji su bili kod vračara, gatara, hodža…pa što vam je ljudi?! Vi koji ste kršteni?! Što vama to treba?  Vi time jednostavno kažete: „Bože ti mi ne možeš pomoći, ali mi ona vračara i gatara može pomoći.“

ODGOVOR 4.: Zato jer ste si sami krivi! Ne može mi alkoholičar reći da ima ili da će imati zdravu jetru?! Ne može mi reći netko tko konzumira drogu da će imati zdrav mozak?! Kad ste zadnji put otišli na spavanje u normalno vrijeme?! Što vam znače „bili dvori“ ako ne znate što vam žena u srcu misli?! Kad si zadnji put rekao svojoj djeci da ih voliš?- piše rastimo u vjeri.

Autor: Z. K./

bpz.ba