Zovu me Sjećanja “Legendarni Crnogorac otkrio zašto mu je propao transfer u Hajduk

0
287

Legendarni Predrag Mijatović u intervjuu za Jot Down otkrio je zbog čega nije prešao u splitski Hajduk.

Te je 1989. igrao za Budućnost iz Titograda i htio ga je splitski klub. Međutim, završio je u Partizanu.

“Mnogi Crnogorci su u to doba bili blizu Hajduka koji je tada imao sjajnu generaciju. Igrali su zaista odlično i oduševili brojne navijače. I ja sam skoro završio tamo. Nakon Svjetskog prvenstva su me htjele sve velike ekipe, a ja sam odabrao Hajduk, no natjerali su me da se predomislim.”

Govorilo se da je Hajduk Crnogorcu dao BMW kao polog.

“Platili su mi unaprijed, a ja sam taj novac vratio tehničkom direktoru Hajduka kada je polog od Partizana stigao. S prvim novcima sam, istina, kupio auto, ali nije to bio BMW nego Renault Turbo i imao sam nesreću s njim. Klinac koji je kupio prvi auto, možete zamisliti.”

Ipak, najveći problem je bio u – ratu.

“Upozorili su nas na ono što će se dogoditi koju godinu kasnije. Partizan je bio vojni klub i jedan od starijih klupskih čelnika i oficir JNA mojem ocu i meni je rekao da mogu ići gdje god želim, da je Hajduk odlična ekipa, ali da će se neke stvari dogoditi u zemlji za koju godinu. Nisam mogao govoriti o tome u tom trenutku. Mislio sam da me žele samo zaplašiti kako bih potpisao za Partizan, ali imao je pravo. Ipak, moj otac je bio za Partizan i, iako je cijenio sve što je napravio Hajduk, zahvalio se Splićanima, vratio im novac i poslao me u Beograd.”

Kasnije ga je put odveo do Real Madrida, gdje je igrao s Davorom Šukerom pod vodstvom Fabija Capella.

“Moj transfer je bio najskuplji u povijesti španjolskog nogometa. Šuker i ja smo se jako dobro razumjeli. Raul se znao žaliti Capellu da mu ne dodajemo loptu i da samo međusobno igramo. Bilo je u tome istine. Sada to mogu reći.”

Prisjetio se i kvalifikacija za Euro 2000. u kojima je tadašnja Jugoslavija izbacila Hrvatsku.

“Mjere osiguranje su bile ogromne. Na svakih 20 metara je stajala policija. Zaključali su nas u hotelu. Na stadionu smo se pozdravili s igračima, ali postojale su ogromne tenzije na sve strane. Ljudi u Jugoslaviji su poludjeli od sreće kad smo ih izbacili. Taj dan nam je bio kao da smo osvojili Euro.”

Dnevnik.ba