Zvonko Bagarić: Proširit ćemo sadržaje da Čajuša radi 365 dana u godini

0
282

Na kraju još jedne skijaške sezone na Kupresu razgovarali smo sa vlasnikom sportskog centra Čajuša, Zvonkom Bagarićem koji je, bez obzira na koronu i druge objektivne poteškoće, sezonu ocijenio uspješnom.

“Iako se nadamo da će skijanja na Čajuši biti još barem jedan do dva vikenda, posao ipak  privodimo kraju a, zahvaljujući instaliranoj opremi za umjetno zasnježavanje staza, sezona je ove godine potrajala puna tri mjeseca”, kazao nam je Zvonko Bagarić dodavši da je u funkciji bilo tek 40% raspoloživih terena koji su pokriveni sustavom umjetnoga snijega.

Uz napomenu da su već u pregovorima sa Austrijancima za nabavku potrebne opreme, naš sugovornik je kazao da već za iduću sezonu planiraju povećanje kapaciteta umjetno zasnježenih staza čime će biti izbjegnute gužve posebno u danima vikenda.

Sportski centar Čajuša, inače, raspolaže sa 380 ležajeva, nekoliko ugostiteljskih objekata i sportskih terena što ga čini jednom od naj privlačnijih skijaških destinacija u BIH. Osim Dalmatinaca, koji su i ove godine bili najbrojniji, Čajušu sve češće posjećuju gosti iz drugih dijelova RH, BIH, Srbije i Slovenije.

Osim klasične zimske turističke ponude, na skijaškim terenima Čajuše i ove je godine organizirano nekoliko FIS utrka te prvenstvo Hrvatske u slalomu i veleslalomu čime su uspjeli ostati u službenom FIS kalendaru što nam je gospodin Bagarić posebno istaknuo.

Kada je, pak, riječ o radu sportskog centra izvan zimske sezone, Zvonko Bagarić posebno ističe plan da Čajuša opet postane vrhunskom destinacijom za visinske pripreme profesionalnih sportaša.

“Kako bi na visinske pripreme privukli što više klubova i sportaša, mi iz godine u godinu poboljšavamo našu sportsku infrastrukturu, kazao je Bagarić dodavši da, uz potrebne smještajne kapacitete, Čajuša danas, između ostalog, nudi zatvoreni bazen i tri nogometna terena. Sve gore navedeno trebalo bi omogućiti da Čajuša radi 365 dana u godini”, kazao je za naš portal Zvonko Bagarić.

Milan Vukadin/Tomislavcity