Borjana Krišto na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

0
599

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te članica Izaslanstva PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Borjana Krišto sudjeluje na trećem dijelu redovitog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koje se od 25. do 29. lipnja održava u Strasborgu.

Na ovome zasjedanju, raspravlja se o različitim temama iz oblasti zaštite ljudskih prava, razvoja demokracije i vladavine prava.

Također, po Dnevnom redu raspravlja se i o humanitarnoj situaciji u kojoj se nalaze izbjeglice smještene u državama koje graniče sa Sirijom, kao i o azilantskoj politici, te uspostavljanju sigurnih prihvatnih centara za izbjeglice u inozemstvu.

Tijekom današnjeg zasjedanja u Strasbourgu parlamentarcima iz zemalja članica Vijeća Europe obratio se premijer Hrvatske Andrej Plenković, premijer Slovačke Peter Pellegrini, kao i ministarica vanjskih i europskih poslova Hrvatske i predsjedateljica Odbora ministara Vijeća Europe Marija Pejčinović – Burić.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto sudjelovala je uz premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i na otvorenju izložbe “Hrvatska kulturna baština na popisu UNESCO-a”, („Croatia’s Cultural Heritage on UNESCO Lists“).

 

HDZ BiH