Čović i Krišto sa Županijskim odborom HDZ-a BiH HBŽ razgovarali o pripremi izbora

0
42

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto sastali su se danas u Livnu s članovima predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, prenosi HrvatskiMedisjki Servis.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije Dragan Konta upoznao stranačko vodstvo sa stanjem i aktivnostima HDZ-a BiH na području županije, uz planirane aktivnosti za pripremu Općih izbora. U raspravu su se, kako je navedeno, uključili svi nazočni o aktivnostima po općinama i gradovima ove županije, iznoseći projekte i prijedloge koje bi bilo neophodno uvrstiti u strategiju HDZ-a BiH za Opće izbore.

-Čović je informirao nazočne o trenutnim političkim prilikama u BiH. Unatoč tomu što se nisu stekli formalno-pravni uvjeti za održavanje Općih izbora, HDZ BiH i sva stranačka infrastruktura se priprema za izborni proces. Obilasci terena poslužiti će kao priprema i biti osnova za usvajanje jasnih zaključaka i smjernica budućeg djelovanja. Središnji odbor i Predsjedništvo, koji će zasjedati sutra u Mostaru, raspravit će te izglasati potrebe dokumente i strategiju nastupa na Općim izborima 2022., istauto je u priopćenju.

Također, utvrđeno je kako će stranka pomoći onim područjima Hercegbosanske županije, kojima je pomoć u pripremi izbora i izbornih aktivnosti potrebna.

“Razgovarano je o mogućoj suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora i zajedničkim aktivnostima u pripremi Općih izbora u Hercegbosanskoj županiji, gdje je istaknuta spremnost i otvorenost za suradnju”,zaključeno je u priopćenju za javnost HDZ-a BiH./HMS/