Čović: Ni jedan politički proces se ne može dogoditi bez pristanka Hrvata

0
539

U Uskoplju je svetom misom zahvalnicom, polaganjem vijenaca na središnjem spomen obilježju i svečanom akademijom, obilježena  25. obljetnica osnutka OO HDZ BiH Uskoplje.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, zamjenicom predsjednika Borjanom Krištom, predsjednicom ŽO HDZ BiH ŽSB Lidijom Bradara, nazočilo je svetoj misi za poginule pripadnike HVO-a, umrle i poginule članove stranke u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon svete mise izaslanstva HDZ BiH položila su vijence i upalila svijeće na središnjem spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Na početku svečane akademije u punoj dvorani za obrazovanje i kulturu u Uskoplju, nazočnima se obratio prvi predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje Pavo Sičaja. Čestitajuči obljetnicu kratko se osvrnuo na osnivanje stranke i njeno djelovanje u samim počecima.

Nakon toga skupu se obratio aktualni predsjednik OO HDZ BiH Uskoplje Dražen Matišić. U osvrtu na prošlogodišnje opće izbore izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima te naglasio da je HDZ BiH bio i ostao najjača politička stranka Hrvata u Uskoplju. Pozvao je gospodarstvenike da uz pomoć HDZ-a BiH na svim razinama vlasti stvaraju ambijent za stvaranje novih radnih mjesta, te poručio da su Hrvati Uskoplja jedinstveni u stajalištu da se u budućim ustavnim rješenjima za BiH mora učiniti sve da se prepozna status i uloga Hrvata Skopaljske doline, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na kraju, skupu se obratio predsjednik HDZ-a BiH i član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović uputivši iskrene čestitke povodom 25. obljetnice. U svom govoru osvrnuo se na trenutnu političku situaciju u BiH, te naglasio da se danas ni jedan značajan politički proces u BiH ne može dogoditi bez pristanka hrvatskog naroda. Hrvatima ovog područja obećao je da ih se neće zaboraviti u budućim ustavnim rješenjima za BiH. Dodao je da HDZ BiH danas broji preko 40 000 članova i da je jedna od najbolje organiziranih stranaka na području BiH. Naglasio je važnost mladeži HDZ-a BiH, ali i utemeljitelja stranke koji svojom mudrošću i iskustvom mogu uvelike pomoći.bpz.ba