Čović pozvao na masovni izlazak na izbore

0
285

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović ispunio je jutros svoju građansku dužnosti glasavši na biralištu u Mostaru na Općim izborima 2022. godine.Dragan Čović sa suprugom glasovao u Mostaru - Čović glasovao u Mostaru: Svi su mislili da ćemo blokirati izbore

Tom prigodom pozvao je sve one koji, kako kaže, žele dobro BiH da masovno izađu na izbore diljem BiH, naše domovine.

– Ja sam svoju dužnost obavio, nadam se da je to dobar primjer da svi drugi danas izađu na izbore i u Mostaru i diljem BiH – poručio je Čović.

Na upit novinara u kojem trenutku očekuje reagiranje visokog predstavnika Christiana Schmitda, Čović je istaknuo kako uopće ne analizira Schmidta, njegove riječi i postupke.

– Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti, a što će Schmidt i ostali raditi to nije predmet moga razmišljanja – istaknuo je čelnik HNS-a.

Naveo je kako su davno trebali promijeniti izborni zakon da “možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, u domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda sukladno Ustavu BiH”.

– Morali smo doći do situacije da provedemo presudu suda u Strassbourgu o legitimnom predstavljanju. Nažalost, to se nije dogodilo, drugi su to blokirali – naveo je Čović.

Pozvao je sve koji žele napraviti promjene u BiH da masovno danas iziđu na izbore bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon.Čović glasovao u Mostaru - Čović glasovao u Mostaru: Svi su mislili da ćemo blokirati izbore

– Idemo u ove izbore, svi su mislili da ćemo ih blokirati, ali ne, mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način da treba napraviti promjene u BiH, da izađu danas masovno na izbore i naprave te promjene bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon – zaključio je Čović./Fena/HMS/