Cro Cop večeras kreće u osvetu za najteži poraz u karijeri

0
607

Mirko Filipović u subotu će odraditi prvu borbu u UFC-u nakon što se neslavno oprostio od najjače MMA organizacije porazom od Royja Nelsona krajem 2011. godine.

U povijesnom prvom UFC spektaklu u Poljskoj Cro Cop će se boriti protiv Gabriela Gonzage, koji ga je brutalno nokautirao u proljeće 2007. godine.

Na posljednjem vaganju Gonzaga je imao 10 kilograma više od Mirka, koji se nada kako će u novoj epizodi u UFC-u poravnati neke račune, a Gonzaga bi trebao biti samo prvi u nizu.

Cro Cop je dao intervju za borilački portal Bloodyelbow, u kojem je govorio o povratku u UFC, operacijama koje je imao, revanšu s Gonzagom i ostalim zanimljivim stvarima, piše Index.hr.

Mnogi ne razumiju zašto se Mirko u 40-oj godini života i nakon tako uspješne karijere vratio u najjaču MMA organizaciju svijeta, u kojoj je upisao četiri pobjede i šest poraza. Upravo je poraz od Gonzage bio najbolniji.

“Ne skapavam od gladi. Financijski sam se osigurao do kraja života. Ovo je nešto što sam zbilja želio učiniti. Prošli put sam došao u UFC jer su mi dali odličnu ponudu. Ovaj put novac nije motiv”, ponovio je Mirko najavljujući veliki povratak u oktogon.

Cro Copu nije glavni motiv povratka osvajanje pojasa prvaka, već osveta za poraze. Prvi na listi je Brazilac Gonzaga koji mu je nanio najteži poraz u karijeri i nokautom prekinuo najbolje dane Mirkove karijere.

“Želim se boriti s njim prije nego li se konačno umirovim. Ima nekoliko borbi koje želim, a Gonzaga je prvi na listi”, rekao je.

Mirko je objasnio zašto je imao slab učinak u prijašnjim borbama u UFC-u.

“Ne želim zvučati kao da se opravdavam, ali 2007. prije prve borbe u UFC-u sam imao operaciju stopala. Nisam mogao udarati nogama niti trčati tri puna mjeseca. Sve zajedno sam imao osam operacija”, objasnio je Filipović, a ranije otkrio kako se na kavez nikada nije potpuno navikao.

Cro Cop kaže kako ovaj put neće biti nikakvih izlika.

“U 40-ima sam i osjećam se sjajno, ali nisam mogao čekati još 10 godina da se vratim u UFC. Odlično se osjećam, zdravo i treniram poput Benjamina Buttona. Ne bih se vratio u UFC da ne vjerujem da mogu pobijediti te borce”.

“Ti borci” su Gabriel Gonzaga, Roy Nelson i Antonio Rodrigo Nogueira. Cro Cop i Nogueira su 2003. odradili jedan od najboljih mečeva u povijesti MMA-ja. Mirko je dominirao kroz cijeli meč, prije nego li ga je “Minotauro” uhvatio u zamku i polugom na ruci prisilio na predaju.

“Trebam dokazati sebi da ih mogu pobijediti i opravdati svoju reputaciju. To je ono što me tjera prema naprijed i zbog toga sam opet potpisao za UFC”, izjavio je Mirko.

Hrvatsku legendu ne brinu ozljede koje mogu imati dugoročne posljedice na njegovo zdravlje, saznaje Index.hr.

“Ne razmišljam mnogo o tome, da budem iskren”, nastavio je Filipović: “Ako me po pitanju zdravlja usporedite sa 100 osoba moje dobi, bio bih na vrhu te liste. U usporedbi s drugim borcima, nemam tjelesnih oštećenja. Osjećam se zdravo i nastavit ću trenirati i živjeti zdravo čak i kad se umirovim”.

Mirko Filipović je u nekoliko rečenica još jednom pokazao o kakvoj “velesili” se radi:

“Možeš biti najzdraviji na svijetu i poginuti u prometnoj nesreći. Možeš ne piti i ne pušiti i jedna greška u prometu ti može prekinuti život. Čak i ako se sutra ne budem mogao ustati iz kreveta, koga briga? Stisnut ću zube i preživjeti jer sam borac.”

Poznati MMA borci i komentatori su podijeljeni, ali blagu prednost daju Gonzagi. bpz.ba