Dr. Čović na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški: Nigdje nema ljepšeg mjesta za život

0
359

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, u svom obraćanju nazočnima na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i vijećnicima, iskazao je potporu na svemu onome što rade.

-Uvjeren sam da to što radimo, radimo na dobrobit svima u BiH, a želimo snažno povezati i ovih 1000 kilometara zajedničke europske granice izneđu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, najduže kopnene granice EU, jer sam siguran, a to su već kazali, ona nije, kad postane Schengenska, ono što će dijeliti naš narod s dvije strane granice, nego jačati zajedništvo, poručio je dr. Čović.

-Ova prepuna dvorana upravo svjedoči to, snagu zajedništva. Projekte o kojima smo u zadnjih 10-15 godina, kako dolazimo ovdje i obilježavamo ove naše obljetnice, isticali i svaki put govorili kako ćemo nešto uraditi, s ponosom možemo kazati, kako se svaki planirani projekt uradio ili se završava, na ponos svima nama, naglasio je dr. Čović.

-U Ljubuškom sve ono što u gospodarskom, ekonomskom, prometnom planu činimo, pretvorilo je ovo hercegovačko mjesto u jednu sredinu poželjnu za život. Zbog toga, čestitke svima vama, gospodine gradonačelniče Barbariću, Gradskom vijeću Grada Ljubuškog, na onome što ste isplanirali i za narednu godinu. Znamo kako ćemo i ove kalendarske godine, imati oko 6 milijuna investicijskih projekata u koje ćemo uključiti sve razine vlasti koje su nazočne ovdje, od županije, entitetske razine, do državne. To je jedan poziv da vi i dalje osmišljate projekte kako bi ovo postalo posebno mjesto. Prometnu infrastrukturu moramo dovesti na jednu razinu koja joj i pripada, jednostavno, obzirom da ste dio granice, autocesta je blizu vas, poslovne zone o kojima govorimo daju nove investicije, istaknuo je dr. Čović.

-Moramo raditi više kako bi stvorili ambijent, ali ne očekujmo da će nam itko išta pokloniti, i ovdje u Ljubiškom i diljem Hercegovine. Mi moramo kroz svoje općine, biti primjer i nositelj svekolikog razvoja i čitave Hercegovine ali i Bosne i Hercegovine. Jedan dio tog posla smo značajno uradili kada je u pitanju fiskalna problematika, to ste kratko spomenuli, ali ostalo je još puno toga uraditi da biste postigli standard i mjerljivi standardi, kojim vrlo jasno moramo stvoriti ambijent sa više sredstava, sa viših razina vlasti, kroz proračunski dio, da on završi upravo tamo gdje i pripada, između ostalog i u Gradu Ljubuškom i za to imamo snage, naglasio je predsjednik Čović.

-Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte, stvorit ćemo mi ambijent sa našim prijateljima, da se u BiH može živjeti i graditi dom i domovina BiH, jer uvjeren sam, da nigdje ljepšeg mjesta nema za život, evo vidjeli ste ove slike Ljubuškog, a tako bi to mogli gledati zapadno od nas, sjeverno i južno od ovog lokaliteta, kazao je danas dr. Dragan Čović na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški, uz nazočnosti brojnih gostiju, završene su brojne kulturne, sportske i glazbene svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada.

Predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a načelnik općine Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

Sjednici su, nazočili brojni dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti, predvođeni predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

Na Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog uručena su i javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu.