Dva inženjerska natjecanja u Zagrebu

0
538

Već tradicionalno devetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama.

Od 21. do 24. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe.

Za sve studente natjecateljskog duha održat će se dva inženjerska natjecanja: Case study (idejna rješenja zadanog problema), a za studente koji se više žele pokazati u praksi tu je i Team design (praktično rješenje određenog problema).

Za studente koji su željni primjenjivih znanja koja će im pomoći pri zaposlenju, BEST Zagreb je pripremio radionice pisanja životopisa i raznih soft skills vještina. Na početku ovog projekta održati će se Career day gdje će studenti imati priliku svoja pitanja i dvojbe oko zaposlenja postaviti predstavnicima tvrtki i tako dobiti uvid u to što se od njih, kao budućih zaposlenika, traži.

Pobjednički timovi Case study i Team designa, će svoje vještine predstaviti na regionalnom natjecanju u Ljubljani zajedno sa pobjedničkim timovima iz Austrije, Njemačke i Slovenije. Pokažu li se i tu najbolji putuju na završno natjecanje u Beograd. Prijave će se odvijati elektroničkim putem, a detalje ćemo objaviti uskoro.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

 

M.M. bpz.ba