Gradonačelnik Širokog potpisao ugovore sa 20 dobitnika studentskih stipendija

0
718

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisao je ugovore s 20 dobitnika stipendija za akademsku 2015./2016. godinu.

Uz dobitnike stipendija i gradonačelnika Kraljevića potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i pomoćnik gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Dalibor Markić.

Ukupni iznos stipendije po studentu je 1.000 KM. S ovih 20 stipendija i iz ranijih godina 45 stipendija studenata koji su redovito upisali tekuću akademsku godinu, Grad Široki Brijeg ove akademske godine stipendira ukupno 65 studenata.

„Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina nemamo niti jednu pritužbu na rad komisije za odabir dobitnika stipendija, jer je to znak da je stipendija došla u prave ruke. Čestitam vam na dobivenoj stipendiji i želim vam uspjeha u vašem daljnjem školovanju. Istina, veliki je broj vaših dojučerašnjih kolega koji su završili studij i čekaju na posao, te stoga i naši kriteriji idu u smjeru studiranja deficitarnih studija“, rekao je gradonačelnik Kraljević prigodom potpisivanja ugovora s dobitnicima stipendija.

Stipendistima je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Već drugu godinu zaredom osim studentima deficitarnih zanimanja, pružena je mogućnost apliciranja i dobivanja studentske stipendije izravno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija studentima s prosjekom ocjena 5,00 odnosno 10,00, studentima bez oba roditelja i studentima čija su oba roditelja 100 % invalidi.

Stipendiju za 2015./2016. dobili su: Marijana Bazina, Marko Galić, Lucija Bilinovac, Katarina Mikulić, Anđela Mandić, Stanko Čolak, Ivan Kožul, Dominik Kosir, Nikola Ljubić, Anđela Soldo, Dario Sesar, Mila Škegro, Danica Ćeškić, Slaven Karačić, Josip Hrkać, Silvana Andačić, Iva Zeljko, Ines Bevanda, Marko Vukoja i Iva Kožul.

TAGOVI bpz.ba