Hrvati iz BiH pale svijeće za žrtvu Vukovara, dio njih u koloni sjećanja

0
40

Hrvati iz Bosne i Hercegovine molitvom i paljenjem svijeća pridružili su se u petak navečer u više desetaka središta večeri sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te svih stradalih u Domovinskome ratu, a dio njih se priključio i koloni sjećanja u gradu heroju.

Na Trgu kralja Tomislava u Livnu svijeće su zapalili predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.

Priključili su im se brojni građani Livna, a u susjednom Tomislavgradu pijetet prema žrtvi Vukovara i Škabrnje iskazan je na Trgu dr. Franje Tuđmana.

“Duvnjaci ne zaboravljaju heroje Vukovara, Škabrnje, ali i sve hrvatske branitelje i žrtve Domovinskoga rata”, naveli su.

U Čapljini je organiziran mimohod djece s upaljenim svijećama do središnjeg spomen obilježja iz Domovinskoga rata, a u naselju Čeljevu su od svijeća mještani napravili Vodotoranj te istaknuli zastavu Hrvata iz BiH.

U Vitezu su uzduž Vukovarske ulice u središtu grada zapaljene svijeće. Slično je bilo i u Žepču, Brčkom, Grudama.

Tradicionalno, u mostarskoj Vukovarskoj ulici se večeras, na 32. godišnjicu vukovarske tragedije, pale svijeće ispred podignutog spomen križa.

Nemali broj Hrvata iz BiH uputio se u subotu priključiti koloni sjećanja u Vukovar. Dio njih je proteklih dana krenuo pješice te jutros stigao u grad heroj na Dunavu./HMS/

PIJETET PREMA ŽRTVI GRADA HEROJA