Ja sam JEDINI autor pisma,

0
719
26.08.2013., Bec, Austrija - Konferencija za medije GNK Dinamo uoci uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka izmedju FK Austria Bec - GNK Dinamo. Joe Simunic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

”Bio sam naučen voljeti sve Å¡to je hrvatsko. Nisam vidio da je netko baÅ¡ reagirao na Milanovićeve riječi u Jasenovcu”, rekao je Å imunić.

U emisiju ‘Bujica’ voditelja Velimira Bujaneca telefonski se javio bivši hrvatski nogometni reprezentativac i kapetan Dinama Josip Joe Šimunić. Šimunić je prokomentirao svoje pismo koje je uzburkalo javnost. Podsjetimo, Šimunić je napisao pismo Zoranu Milanoviću, Ivi Josipoviću i Miloradu Pupovcu.

Voditelj je bivšeg hrvatskog reprezentativca upitao stoji li on doista iza tog pisma, jer su se u javnosti pojavile informacije kako Šimunić nije autor navedenog pisma.

“Naravno, jesam. To je autentično 100 posto pismo napisano od mene. Ne razumijem kako bi netko drugi mogao uzeti moje ime i staviti da sam ja napisao. Ako bi se takve stvari dogodile, mogao bih i tužiti”, naveo je Šimunić.

Milanovićev govor u Jasenovcu, kao i izjava o partizanima koji su za premijera jedina hrvatska vojska, bili su okidač za pismo.

“Valjda se i zna moj stav za puno stvari. Onaj tko me poznaje, zna da volim svoje, svoju domovinu. Rođen sam vani u Australiji, kao Hrvat. Bio sam naučen voljeti sve što je hrvatsko. Nisam vidio da je netko baš reagirao na Milanovićeve riječi u Jasenovcu. Osobno ne da me to uvrijedilo, nemam riječi što je to za mene osobno značilo. To je za mene neprihvatljivo”, naveo je.

Ujedno, kako je i sam kazao, na pismo ga je potaknula i sveopćenita situacija u Hrvatskoj otkad se vratio u nju.

”Rođen sam u Australiji, dugo godina bio sam u Njemačkoj, znam što je demokracija, a to nije demokracija. Ljudi su dali svoj život za našu domovinu, neki su, pokoj im duši, poginuli za državu, da mi danas možemo slobodno pričati, ali vidim da se tu dosta toga često interpretira pogrešno, da ne pričam o slobodi medija”, rekao je bivši reprezentativac.

Šimunić je dao podršku i Skupu zajedništva koji će se u subotu održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

“Ja sam uvijek to rekao, pogotovo za sve naše branitelje koji su svoj život dali za Hrvatsku, kad je bilo najpotrebnije, imam najveće poštovanje prema našim braniteljima i svim ljudima koji čine dobro za Hrvatsku. Možemo pričati što god hoćemo, ali ljubav prema domovini treba pokazati. Oni su to pokazali kroz Domovinski rat. Imam maksimalno poštovanja, sutra je koncert, nažalost neću moći doći, za par dana vraćam se u Hrvatsku. Bit će to lijep koncert da se na njih nije zaboravilo. Treba ih se puno više poštovati nego što se to događa u zadnje vrijeme”, naveo je Josip Šimunić. A.Pranjić (bpz.ba)