JOSIPA RIMAC: ‘Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti

0
645
18.05.2015., Sibenik - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic prisustvala je Svecanoj sjednici Zupanijske skupistine Sibensko-kninske zupanije koja je odrzana u HNK Sibenik Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Prije svega moram reći da nikad nisam počinila neko kazneno djelo”, izjavila je Rimac.

Gradonačelnica Knina i direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac za Dnevnik Nove Tv osvrnula se na činjenicu da je pod istragom USKOKA i izjavila da će podnijeti ostavku na sve dužnosti ako istraga dovede do optužnice.

“Prije svega moram reći da nikad nisam počinila neko kazneno djelo. Naravno da institucije rade svoj dio posla i ja čitavo vrijeme surađujem, nisam netko tko ne surađuje. Dopustimo da institucije koje provode ovu istragu donesu i samo rješenje o istrazi. A ono što mogu reći osobno jest da u slučaju da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu”, kazala je Rimac.

Oko načina proslave Oluje, Rimac je izjavila da HDZ i ona kao gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva stranke, cijelo vrijeme zagovaraju jedinstvo, zajedništvo i proslavu 5. kolovoza u Kninu.

Na pitanje zbog čega HDZ ipak podržava mimohod iako su naglašavali da je skup, Rimac je odgovorila kako je cijena mimohoda za današnje hrvatske prilike za porezne obveznike sigurno teret, ali kakva bi to bila poruka da se čelnik oporbene stranke ne pojavi 4.8. na mimohodu, a da zagovaramo da imamo jedinstvo 5.8. u Kninu i dodala: “Ako je premijer odlučio da će 5.kolovoza posvetiti svoj dan Kninu i da ćemo svi biti tamo zajedno, nema razloga da HDZ i predstavnici ne budu na mimohodu, baš da pokažemo da na tako velikim datumima imamo jedinstvo, ali i dalje ostajemo pri tome da je cijena mimohoda visoka u ovim trenucima kad se Hrvatska bori za svako radno mjesto. Kad se, govorim kao netko tko dolazi iz lokalne samouprave, borimo i spajamo kraj s krajem, i kroz ove nove mjere mini porezne reforme. Sigurno da se cijena mimohoda mogla utrošiti u nešto drugo, ali 20. obljetnica vojno redarstvene operacije Oluja je sigurno važna obljetnica koju moramo proslaviti zajedno u jedinstvu i na taj dio HDZ poziva od samog početka.”

Rimac je također izjavila da će gospodarski plan HDZ-a biti prezentiran Predsjedništvu stranke krajem lipnja, a nakon toga će ga objaviti javnosti.M.Marić